Tidningar

Researcher, reporter och webbredaktör

Jag är erfaren och nyfiken frilansjournalist som anlitas både för kortare timuppdrag och längre projekt. Jag har särskild kompetens inom datajournalistik, klimat, kriminologi och vetenskap. Jag levererar främst text till print och webb, men också foto, video och radio.

 

Jag kan även hjälpa till med webbunderhåll (inklusive optimering), sociala medier, intern och extern kommunikation, nyhetsbrev, rapportskrivning, manusgranskning och textredigering. Tidigare har jag rapporterat om allt från motor, näringsliv och vetenskap till samhälle, trädgård och kultur. Jag har också arbetat mycket med personporträtt, bakgrundskollar och research.

 

Jag utgår från Landskrona - tar uppdrag främst i södra Sverige och Danmark, men även ute i världen. Våren 2018 gick jag Försvarsmaktens säkerhetsutbildning för yrkesverksamma journalister i konfliktzon.

 

Lill Eriksson
Tel. 070-331 49 21

E-post: lilleriksson[@]telia.com
Medlem i Svenska Journalistförbundet

eventnews.se


”Lill har uppvisat god bredd och producerat allt från genomarbetade personporträtt till krönikor och så klart även utfört massor av traditionellt nyhetsarbete.

Lill är en god kollega och lätt att komma överens med. Hon är snabb, produktiv och har hög arbetskapacitet. Hon tar ansvar för deadlines och kommunicerar löpande och bra med arbetsledningen.

Hon är orädd att ta sig an känsliga ämnen och har en yrkespersonlighet som gör att hon har lätt för att bygga förtroenden.

 

Jannik Hansen, ansvarig utgivare Hallå/Lokaltidningen - helägt av HD-Sydsvenskan

 

 

 

Lill är en god stilist, kan fotografera och tar gärna initiativ. Hon har snabbt satt sig in i ett ämnesområde och varit mycket produktiv, noggrann och effektiv. Hon har god social känsla och kommer lätt in i arbetsgemenskapen.”

 

Tommy Paremo, chefredaktör Transport & Hantering

 

”Lill har presterat utmärkta resultat. Hon är utåtriktad, noggrann och mycket bra stilist och fotograf. Hon har också visat en utmärkt förmåga att ta egna initiativ och visat prov på bra ledaregenskaper. Dessutom har hon stor kunskap om datorsystem, webbsidor m.m.

Arbetet har bland annat inneburit att sätta sig in i två olika branschområden, transporter med logistik och fordonsbranschen. Hon har visat en utmärkt förmåga att utveckla de här två områdena i koncernens tidningar. Lill är också mycket målinriktad och ambitiös.”

 

Olle Holm, chefredaktör Motor-Magasinet

 

 

 

”Lill har genom sin positiva läggning och sitt professionella bemötande, utfört sitt uppdrag till vår fulla belåtenhet. Vidare har Lill visat prov på stort engagemang och god förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter.

 

Peder Bjursten, konsultchef Poolia Professionals


Tidningar

 

Några tidigare publiceringar

 

Granskning, SR P4: "Oljepengarna kan bli mindre värda"

Granskning, SR P4: Politiker ovetande om oljeinvesteringar

Granskning, SR P4: Ska minska klimatpåverkan - placerar ändå i oljebolag

Granskning, SR P4: Flykt i Skåne: Helsingborg vill ha andrum

Granskning, SR P4: Flykt i Skåne: "Vi har inte sett allt det man är orolig för"
Granskning, SR P4: Dålig koll på förorenade jordvallar

Intervju SR P4: Drottningens kamp mot narkotikan

Intervju SR P4: 40 år sedan giftskandalen i Teckomatorp

Erfarenhet och kompetenser

 

Jag startade min yrkeskarriär inom ekonomi, logistik och marknad i bilindustrin, IT- och forskningsföretag med internationella verksamheter. Jag har också arbetat som sekreterare i Europaparlamentet i Bryssel, Strasbourg och Luxemburg.

 

Jag började som frilans 1998 och har arbetat med bland annat tidningen Vi Föräldrar, Utrikespolitiska föreningens tidning, Natur & Trädgård, Golv till Tak, Landskrona Posten och förlaget Kommunlitteratur. Mellan 2005-2020 har jag varit fast anställd som reporter/redaktionschef/webbredaktör på Aller Business, eventnews, HD-Sydsvenskan, Lokaltidningen, Lunds universitet, Politikens Näringsliv NV Skåne och Sveriges Radio. Nu vill jag utvecklas vidare som frilans.

 

Sidan av mitt arbete har jag studerat bland annat datajournalistik, webb, sociala medier, video, kommunikation, media, journalistik, IT, AI, juridik, klimat och kriminologi på universitet.

 

 

Intervju SR P4: Åsljunga säkras inför stormar

Intervju SR P4: Före detta hemlös om nya lyan
Intervju SR P4: Krisen kom snabbt till Campus

Reportage SR P4: Dags för skörd av klimatsmarta räkor

 

Artiklar hd.se/landskrona (sök Lill Eriksson)

Artiklar hd.se/svalöv

Artiklar sydsvenskan.se/Kävlinge-Löddeköpinge

Artiklar sydsvenskan.se/Lomma-Bjärred

Lokaltidningen Svalöv v 5, 2020

Lokaltidningen Svalöv v 6, 2020

Några av mina äldre artiklar