Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Bara ett biogasteam i världen

 

MILJÖ. Visst går det att tävla miljövänligt även inom motorsporten. Med två nyutvecklade Volkswagen Scirocco-bilar, har ett team som testat biogas som bränsle hängt med hyfsat i svängarna under sin premiärsäsong i STCC. De två bilarna byggdes åt de båda förarna Fredrik Ekblom och Patrik Olsson och ska köras enligt ett kontrakt till och med 2011.

     – Vi har på rekordtid tagit fram en ny bil och introducerat ett helt nytt bränsle i racingvärlden. Bilarna har drabbats av några barnsjukdomar under säsongen, men sånt är svårt att undvika, säger den trefaldige STCC-mästaren Fredrik Ekblom.

 

Årets sista tävlingar gick på Mantorp Park utanför Linköping. Ekblom satte åttonde bästa varvtid under kvalificeringen inför helgens första heat. Patrik Olsson hade startfältets tredje tyngsta bil efter framgångarna senast på Ring Knutstorp. I det andra heatet placerade sig de två förarna tillsammans, Ekblom på åttonde och Olsson tätt bakom på nionde.

     På Ring Knutstorp förra tävlingshelgen gjorde teamet sin bästa tävling hittills i årets STCC när Patrik Olsson blev tvåa och Fredrik Ekblom femma. Till det ska läggas ytterligare 15 topptio-placeringar.

 

Ekblom och Olsson är ensamma om att tävla med biogas i tanken. Det finns andra bilar i tävlingen som kör på etanol och alkylatbensin. Med sistnämnda bränsle är miljönyttan försumbar jämfört med bensin om man har avgasrening. Att gå över till biogas kräver en konverterad bil, man måste helt enkelt ha en biltillverkare som gör gasbilar. Det och traditionen att köra på bensin gör att STCC fortfarande är en sport som har mycket kvar att göra på miljösidan.

2009-09-28

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007