Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Studenter söks till sexig dans via Platsbanken

JOBB. Intima evenemang med sexuellt åmande dansare trodde många kanske mest förekom i gamla amerikanska B-filmer. Men att underhålla på liknande sätt ska nu nya medarbetare göra i Kalmar, Göteborg, Malmö och Stockholm. Det är företaget Sverige Event som söker så kallade ”Chip N’ Dales”, det vill säga exotiska dansare till möhippor och tjejfester. ”Vill du dryga ut studiemedlen eller gillar du att synas och vill ha betalt för din talang?”, så inleds platsannonsen på Arbetsförmedlingens jobbsajt Platsbanken.

Var går egentligen gränsen? Hade det varit okej att söka även kvinnliga exotiska dansare med liknande annonstext?

      – Vi tar inte ställning till de teser som företaget baserar sin verksamhet på så länge de inte strider mot lagen, säger Lisbeth Hyvönen, vid Enheten tjänster och metoder på Arbetsförmedlingen.

 

Enligt henne finns en annonspolicy med klara regler. Arbetsförmedlingen kan avstå från att publicera en ledig plats bland annat om det är uppenbart att arbetsgivaren bedriver en verksamhet som innebär ett lagbrott. Eller att arbetsgivaren utöver angivna arbetsuppgifter förväntar sig tjänster av sexuell karaktär av arbetssökanden. Man får inte heller annonsera om arbetstagaren förväntas uppträda i pornografiska sammanhang. Men så har alltså inte Arbetsförmedlingen uppfattat de fyra annonserna om exotiska dansare som lades ut i förra veckan.

 

Enligt ursprungliga annonstexten går jobbet ut på att ”underhålla tjejgäng med roliga nummer eller rent av sexiga danser. Har du erfarenhet av dans är det ett stort plus och även om du har erfarenhet av liknande uppdrag. Men det kan också vara så att du helt enkelt har det i blodet!”.

      Profilen man söker är människor som har ett öppet sinne och känner sig trygga i att handskas med människor. Enligt arbetsgivaren är jobbet uppdragsbaserat och ”krockar sällan med vanliga arbetstider”. I platsannonsen uppges att ”Lönen är bra, men det kan förekomma något obekväma arbetstider, men vem bryr sig om det när man har en hel möhippas fulla uppmärksamhet!”.

 

På frågan vad man tjänar som exotisk dansare svarar arbetsgivaren, Oskar Alyhr, ”producer coordinator” på Sverige Event:

      – Ersättnigen kommer bero lite på vilken typ av uppdrag det hela rör sig om. 500 till 1 000 kronor per 20 minuters gig.

Chippendales

Jobb som chippendalare - inget konstigt alls, tycker Arbetsförmedlingen.

FOTO: THE CHIPPENDALES

 

Är det många som sökt i Malmö?

      – Det finns ett par som har sökt, men vi behöver ett gäng som kan hjälpa oss då det ibland hopar sig jobb och ibland rör sig om hela shower.

      Företaget säger sig jobba med olika evenemang som till exempel företagsevent, smak- och dryckesprovningar, möhippor, tjejfeste