Förstasidan                                                  - för nöjes skull


Annika Sörenstam i Barsebäck

Innan allvaret börjar på torsdag väntar bland annat en vinprovning i kväll för Annika Sörenstam i Barsebäck.

   – Jag kan inte så mycket om vin, men lite rött då och då är gott. Jag vill gärna lära mig, det blir sen start i morgon hoppas jag, skrattar hon. FOTO: LILL ERIKSSON

Barsebäck Golfbana

Annika Sörenstam spelade in sig i morse på banan i Barsebäck som hon klarat av galant tidigare år.

   – Det är något helt annat att spela här nu när den är förlängd med några hål. Om det blåser kan det bli riktigt tufft, tror hon.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

Annika Cup-deltagare

Under dagen har Annika Sörenstam gått på banan med de tolv lovande tjejer som ska vara med i Annika Cup. Tävlingen har premiär under TPC-spelen i Barsebäck.

– Jag har berättat om mina erfarenheter och taktik på och utanför banan. De har fått följa mig och se hur det är inför en stor turnering. De har till och med fått mediaträning, så de är redo, konstaterar Annika.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

Annika tror på tålamod

 

Sörenstam värd och mentor i Scandinavian TPC, Barsebäck

 

GOLF. Tre gånger har telegrambyrån AP utsett henne till världens bästa idrottskvinna, hon har 10 majors och 69 segrar på LPGA-touren. I fem säsonger var hon ohotad världsetta. I dag är golfdrottningen Annika Sörenstam rankad trea i världen, efter en kämpig vår då hon råkade ut för ett diskbråck. På torsdag och fram till söndag står hon som värd för TPC-spelen – Ladies European Tour – i Barsebäck.

   – Jag är glad att vara tillbaka, jag har bra minnen härifrån, sa hon när hon mötte pressen tidigare i dag.

 

Trotsar pessimister

Även om det här är den mest hektiska perioden för Annika kommer hon se till att träffa familj och vänner de här sju dagarna som hon är tillbaka i Sverige. Annika fyller 37 år i oktober, har länge uttryckt en önskan om att bilda familj, nu efter skadan var den stora frågan om hon någonsin kommer tillbaka till toppen igen. Experter har uttalat att Annika mycket väl kan komma i fysisk form igen, men att hon nog saknar den motivation som krävs för att komma tillbaka som världsetta.

   – Jag fokuserar på golfen, det har inte gått så dåligt tidigare, säger hon vid en presskonferens i Barsebäck i dag. Men när hon får frågan hur viktigt det är att vinna numera, menar hon att man måste acceptera att det tar tid.

   – Det är kul att vinna, det är det som man spelar för. Men, ännu är jag inte på toppen och har bara spelat sex tävlingar sedan skadan. Jag vill vara helt skadefri för att sen spela som jag kan. Det tar ett tag för att nå rytmen igen, man får ha tålamod, fortsätter hon. 

Men är styrkan tillbaka?

   – Nej det är den inte, men jag har inte ont längre och kan träna som jag vill, berättar Annika som inte har längre framförhållning än en säsong i taget.

   – Så här långt har det varit en konstig och en hattig säsong, till hösten får vi se hur det känns och om motivationen finns.

 

Många järn i bagen

Innan dess gäller alltså spelen i Ladies European Tour i Barsebäck den här veckan, sedan är Annika ledig två veckor, spelar därefter i Springfield och kommer sedan till Sverige för Solheim Cup i Halmstad i mitten av september.

   Utanför greenen är aktiviteterna för Annika Sörenstam många. I dag har hon varit moraliskt stöd för de unga tjejer som ska tävla i Annika Cup. 

   Hon har flera projekt på gång, brinner för matlagning, välgörenhet genom Annika Foundation, Annika Academy, en egen smyckekollektion och så designar hon golfbanor.

   – Jag har sett ganska många olika sådana och plockar lite från alla och gör mitt eget av det, berättar hon med den ödmjukhet som vi är vana att se hos henne. När Annika berättar om sina olika projekt framhåller hon att hon lär sig hela tiden och att man aldrig blir fullärd.

   Annika Sörenstam är inne på sitt 14:e år i professionellt spel. Finns det något som du ångrat under din karriär?

   – Inte direkt, det har gått bättre för mig än jag någonsin drömt om, avslutar hon.

 

 

Av Lill Eriksson, 070807

 

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007