Till förstasidan!                                              för nöjes skull


 

 

 
biosalong roterad

Kommande biopremiärer

 

Redaktör Marie Öhgren, 071220

 

 

 

 

Juldagen den 25 december

 

Arn - Tempelriddaren

 

Arn- filmerna om den svenske korsriddaren Arn Magnusson baserad på Jan Guillous framgångsrika böcker blir verklighet.

Berättelsen blandas fiktion med historiska fakta och refererar till både riktiga händelser och personer under denna tid.

Arn - Tempelriddaren

En episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken.

FOTO: SF FILM

 

Starka drottningar - svekfulla kungar

Romansviten kommer att delas upp i två långfilmer med inspelningsstart under januari 2007. Filmerna om Arn och Cecilia utspelar sig i såväl Sverige som i Mellanöstern och bjuder på ett rikt galleri av tappra riddare, starka drottningar och svekfulla kungar. År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.

 

Juldagen den 25 december

 

Bee Movie

 

Jerry Seinfeld är producent, och en av manusförfattarna till denna animerade komedi om ett bi vid namn Barry B. Benson. När Barry, som just lämnat college, upptäcker att människan står för den största konsumtionen av honung, tar han ett stort och viktigt beslut. Han bestämmer sig för att stämma hela människosläktet.

Bee Movie

FOTO: UIP

 

Cassandra's Dream

Fredagen den 21 december

 

Cassandra's Dream

 

Woody Allen är tillbaka med ett nytt drama i samma anda som ”Match Point”. Vi får följa två bröder från arbetarklassens London, spelade av Colin Farrell och Ewan McGregor. Deras blinda jakt på framgång, kärlek och passion slutar i en fruktansvärd tragedi och livet tar sig en oväntad vändning.

 

 

 

FOTO: SCANBOX

 

 

Förtrollad

 

Det klassiska animerade Disneyäventyret möter den moderna romantiska komedins verkliga värld. Vi får följa den vackra prinsessan Giselle (Amy Adams) när hon förvisas från sitt magiska (och animerade) land till vår tids Manhattan av den elaka drottningen (Susan Sarandon). Chockad av den nya miljön där människorna inte riktigt lever efter filosofin ”så levde de lyckliga i alla sina dagar” letar Giselle efter ett sätt att ta sig tillbaka till sin animerade värld.

   Men när Giselle blir förälskad i en advokat (Patrick Dempsey), trots att hon redan är förlovad med sagoprinsen (James Marsden) ställs hon inför den stora frågan: kan en romans med en sagoprins överleva i den verkliga världen?

Fredagen den 21 december

 

 

Förtrollad

FOTO: DISNEY

 

Intervju

Fredagen den 14 december

 

Intervju

 

Den självdestruktive journalisten Pierre är van vid våld och grymhet. Som erkänd krigsreporter har han rest världen runt och sett fasansfulla scener. Uppdraget att göra en smickrande intervju med popdivan och tv- och filmstjärnan Katya anser han vara under hans värdighet. De två möts på en restaurang och omedelbart inträffar en krock mellan två världar - Pierres seriösa politiska fokus och Katyas ytliga kändisvärld. Kanske är allt dock inte som det verkar.

 

FOTO: SONET FILM

 

 

Good Luck Chuck

Fredagen den 14 december

 

Good Luck, Chuck

 

En romantisk komedi om en kille som blir chockad när han upptäcker att de tjejer han dejtat blir förlovade med nästa kille de går ut med. Tjejerna dejtar honom för att sedan hitta Mr Right. Men sedan träffar han en tjej som han vill behålla för sig själv.

 

 

Chuck vill själv vara Mr Right.

FOTO: SONY PICTURES

 

 

Guldkompassen

 

Filmen bygger på den första boken i Philip Pullmans omtalade fantasytriologi ”Den mörka materian”. Huvudpersonen är 11-åriga Lyra som kanske kan ha världens öde i sina händer genom den så kallade guldkompassen, en magisk vägvisare till sanningen.

   Efter att Lyras farbror berättat om en märklig plats nära nordpolen där man kan ana en annan värld, ger sig Lyra ut på en spännande resa och dras in i ett äventyr fylld av onda och goda häxor, pansarbjörnar, daimoner (ett slags förkroppsligade själar) intelligenta isbjörnar och mystiska vetenskapsmän. Lyra inser till slut att utgången av hennes äventyr kan innebära mer än både liv eller död för henne själv.    Filmatiseringen av Guldkompassen är det största projekt som filmbolaget New Line tagit sig an sedan Sagan om ringen-trilogin. Författaren Philip Pullman belönades år 2005 med litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Fredagen den 7 december

 

 

 

Guldkompassen

Det största filmprojektet sedan Sagan om ringen.

FOTO: SF FILM

 

 

 

American crime

Fredagen den 7 december

 

American Crime

 

Året är 1965. Två döttrar till ett resesällskap lämnas att tas hand av singelmamman Gertrude, som ensam uppfostrar sju egna barn. Det är tuffa tider, och snart prövas Gertrudes labila psyke allt hårdare. Situationen kulminerar till ett av USA:s mest brutala, sadistiska och förnedrande fall av övergrepp någonsin. Baserat på en sann historia.

 

 

 

FOTO: NOBLE ENTERTAINMENT

 

 

Fredagen den 7 december

 

Eastern promises

 

Anna är en idealistisk ung barnmorska som inte skyr några medel för att ta reda på sanningen om en rysk flicka som dör i hennes armar under en förlossning. De enda ledtrådarna som Anna har är innehållet i flickans handsväska – en dagbok och en tändsticksask. Det hela leder Anna rakt till den ryska maffians innersta kretsar där hon presenteras för dess nyaste medlem Nikolai (Viggo Mortensen: Trilogin om Härskarringen, A History of Violence).

   Vad Anna inte vet är att Nikolai är den som tar hand om ”det som blir över”, det vill säga, han är mannen som säkerställer att lik är omöjliga att identifiera och att mördarna inte går att spåra. För att göra det hela ännu värre visar det sig att dagboken både innehåller bevis mot Nikolais chef och information som kan hjälpa till att rädda många människors liv.

Eastern promises

Viggo Mortensen i Eastern promises

FOTO: SF FILM

 

 

Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford

Brad Pitt i historien om den laglöse Jesse James.

FOTO: SANDREW METRONOME

Fredagen den 30 november

 

 

Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford

 

Handlingen följer en av amerikansk historias mest ökända och laglösa personer. Den karismatiske och oförutsägbare Jesse James planerar sitt nästa stora bankrån. Han lyckas samtidigt starta ett krig mot sina fiender, som sedan länge längtat efter den belöning och den ära som väntar den som lyckas fånga den svårfångade James. Trots detta kan det största hotet komma från de han mest litar på.

 

Beowulf

 

I en tid av hjältemod, dräper den store krigaren Beowulf demonen Grendel och drar därmed på sig Grendels monstruösa - men samtidigt betagande - moders ilska. Den sammandrabbning som följer kommer att förvandla en kung till en legend. Regissören Robert Zemeckis (Polarexpressen, Cast Away, Forrest Gump, Tillbaka till framtiden-filmerna) presenterar den klassiska Beowulf-sagan så som den aldrig någonsin berättats, baserad på ett manus av Neil Gaiman (serieromanen Sandman) och Roger Avary (Pulp Fiction). Som Grendels hämndlystna mor ser vi Angelina Jolie, i övriga roller; Anthony Hopkins, Ray Winstone, John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman och Neil Gaiman.

Fredagen den 30 november

 

 

Beowulf

I titelrollen ser vi Ray Winstone och den korrupte Kung Hrothgar spelas av Anthony Hopkins.

FOTO: SANDREW METRONOME

 

 

 

Hot Rod

”Saturday Night Live”-komikern Andy Samberg spelar småtokig stuntman. FOTO: UIP

Fredagen den 23 november

 

Hot Rod

 

Hot Rod är en ny sanslös komedi med Andy Samberg, känd från kultserien ”Saturday Night Live”. Rod Kimble (Andy Samberg), är en självutnämnd stuntman som tror att han är modigare än de flesta. Problemet är bara att Rod suger på allt som har med stunt att göra. Med begränsat intellekt och ingen talang kämpar han optimistiskt vidare trots att hans styvfar, Frank, blir allt taskigare mot honom. En dag visar det sig dock att Frank är allvarligt sjuk och behöver pengar till en operation. Nu ser Rod sin chans att äntligen bli accepterad av sin styvpappa och anmäler sig till en pristävling som går ut på att hoppa över 15 bussar med motorcykel...

 

Fredagen den 23 november

 

American Gangster

 

Oscarbelönade Russel Crowe (Gladiator, The Insider) och Denzel Washington (Training Day, The Hurricane) förenar sig med Oscarbelönade producenten Brian Grazer, regissören och producenten Ridley Scott (Gladiator) och den Oscarbelönade manusförfattaren Steven Zaillian i storfilmen American Gangster. Filmen berättar den sanna framgångssagan om Frank Lucas, en småtjuv från Harlem som under 1970 talet tar sig upp genom gangsterhierarkin och skapar sig ett brottsimperium. Hans namn når kultstatus innan han slutligen stoppas av en ensam snut, vars enda drivkraft är att rensa gatorna från brott. Den hårdkokte snuten Richie Roberts (Crowe) bestämmer sig dock för att hitta Lucas och få honom fälld. Roberts jakt på Lucas utvecklas till en hjärnornas kamp mellan två män på varsin sida om lagen.

 

 

 

American Gangster

FOTO: UIP

 

Fredagen den 16 november

 

 

Lilla spöket Laban 2

Laban är rädd för mörker och fantiserar om fula monster.

FOTO: SANDREW METRONOME

 

Lilla spöket Laban 2

 

Nu är det spökdags igen i slottet Gomorronsol. Ni känner ju lilla spöket Laban, världens snällaste spöke som är rädd för mörker. Ikväll ska han och lillprins Bus tälta i trädgården. De gör upp en lägereld och berättar spökhistorier. En spökhistoria måste vara jätteläskig förklarar Bus då och så berättar han en historia om ett fult monster med stora huggtänder, klor och slemmig, hårig svans. Men monster finns ju inte på riktigt, förklarar Bus innan han lägger sig för att sova. Fast Laban är så klart jätterädd ändå och ligger vaken och lyssnar på läskiga ljud och ser mystiska skuggor. Laban ser att tältduken rör sig!

 

 

 

Fredagen den 16 november

 

 

 

Saw IV

 

Jigsaw fick vad han förtjänade i Saw III, men det hindrar inte skräcken från att fortsätta med Saw IV där ribban höjs ytterligare ett steg. De två FBI-agenterna Strahm och Perez får assistera veterandetektiven Hoffman med att gå igenom Jigsaws kvarlevor inklusive hjärnan. När SWAT-chefen Riggs rövas bort kan spelet åter börja...

 

 

FOTO: SCANBOX ENTERTAINMENT

Saw IV

 

 

 

Lejon och lamm

Fredagen den 9 november

 

Lejon och Lamm

 

Skådespelaressen Robert Redford, Meryl Streep och Tom Cruise spelar huvudrollerna i Lions for lambs. I Sverige har filmen fått en svensk titel av en helt annan betydelse: Lejon och Lamm.

   Filmen är en gripande politisk thriller om ett splittrat USA och människors livsöden i skuggan av ett komplicerat krig. Lions for Lambs regisseras av Oscarbelönade Robert Redford.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Cruise är en av stjärnorna i filmen Lions for Lambs, som regisseras av skådespelaren och filmmakaren Robert Redford.

FOTO: FOX FILM

 

 

 

Fredagen den 9 november

 

Michael Clayton

 

Klockan är 3 på morgonen, det snöar på Manhattan och inne i en av skyskraporna brinner fortfarande flitens lampa inne på en framgångsrik och välrenommerad advokatbyrå. Här råder febril aktivitet. I en fängelsecell i Milwaukee berättar den framstående advokaten Arthur Edens exakt vad det var som fick honom att ta av sig alla kläder under pågående domstolsförhandling och förklara sin kärlek till en 19-årig flicka som är närvarande i rätten. På en liten landsväg kör Michael Clayton (George Clooney) in sin bil till vägkanten för att stanna och ta lite frisk luft. När han går iväg från bilen exploderar den plötsligt.

 

 

 

 

 

Michael Clayton

FOTO: SF FILM

Advokatthriller

Vad är det som förbinder dessa tre situationer? Michael Clayton. Han tillhör byrån Kenner, Bach and Leeden, men han är inte advokat. Det är han som hanterar skumraskaffärerna, det som man till varje pris vill dölja. Det är till Clayton man ringer om man varit inblandad i en smitningsolycka och inte vill att det ska komma ut, det är honom vd:n kontaktar då hans hustru råkat i slagsmål med sin senaste unge älskare. Nu har Clayton kallats in för att bringa ordning i den röra Arthur Eden ställt till med, men redan i ett tidigt skede märker han att det ligger mycket mer bakom mannens beteende än överansträngning och utbrändhet. Något mörkt och ondskefullt lurar i hjärtat av den här fina världen, och för första gången någonsin bestämmer sig Clayton för att gräva djupare i härvan istället för att försöka dölja den. Från filmmakarna bakom Firman och Erin Brockovich kommer denna thriller om en slagen man som försöker reparera det svåraste som finns: sitt eget liv.

 

 

 

Fredagen den 2 november

 

 

Solstorm

Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt i Solstorm.

FOTO: SANDREW METRONOME

Solstorm

 

I hjärtat av Kirunas andlöst vackra vinterlandskap mördas frikyrkopastorn Viktor Strandgård. Han ligger på rygg i Kraftkälla Kyrka och ser norrskenet genom de enorma takfönstren medan hans liv tynar bort. Rebecka Martinsson, en ung ensamstående advokat i Stockholm, får ett telefonsamtal från sin barndomsvän Sanna. Hon har just funnit sin bror brutalt ritualmördad i kyrkan och vädjar om Rebeckas hjälp.

   Motvilligt återvänder Rebecka till sin barndomsstad och sina traumatiska minnen av suggestiv åtrå och beundran för frikyrkans karismatiska ledare som hon med stor möda gjort sig fri ifrån. Rebecka dyker djupare in i mordmysteriet och det leder henne mot en blodig upplösning. Skuld och hot faller tunga över Kiruna i takt med snön och mörkret.

 

 

Elizabeth

FOTO: UIP

Fredagen den 2 november

 

 

 

Elizabeth

 

The Golden Age Cate Blanchett gör ännu en gång rollen som Elizabeth I, Geoffrey Rush spelar hennes vän och rådgivare, Sir Francis Walsingham och Shekhar Kapur återvänder till regissörstolen för denna uppföljare till Oscar-belönade Elizabeth (1998). I The Golden Age medverkar även Clive Owen i en stor roll som äventyraren Sir Walter Raleigh.

 

 

Fredagen den 26 oktober

 

1408

 

Succéförfattaren Mike Enslin, specialiserad på det övernaturliga, bestämmer sig för att undersöka myten om ett fördömt hotellrum i New York. Trots hotellägarens varningar insisterar Mike på att få tillbringa ett dygn i rum 1408, där en rad bestialiska dödsfall ägt rum. Det tar inte lång stund innan världen vänds upp och ner och han börjar se fruktansvärda saker! Är det bara hjärnspöken, eller har ondskan kommit även för Mike?

 

FOTO: NOBLE ENTERTAINMENT

Noble Entertainment

 

 

 

 

Fredagen den 19 oktober

 

 

Råttatouille

FOTO: DISNEY STUDIOS

 

 

Råttatouille

 

Ett utsökt nytt dataanimerat äventyr om den ambitiösa franska råttan Remy, som drömmer om att bli en berömd mästerkock. Hans passion för matlagning gör att hela hans familj av misstag förflyttas från den franska landsbygden till Paris kloaker. Ett idealiskt ställe tycker Remy, eftersom det ligger precis under den stjärnrestaurang som ägs av Remys kulinariske hjälte, Auguste Gusteau. När så Remy hjälper till att skapa en soppa som får fantastiska betyg bland världens främsta matkritiker sätter han igång ett förlopp som åstadkommer både förvirring förödelse i hela staden, men som gör att han uppnår det omöjliga och får möjlighet att använda sin sanna talang!

 

Hairspray

 

Tracy Turnblad, en stor flicka med stort hår och ett ännu större hjärta, har bara en passion i livet – att dansa. Hennes dröm är att få vara med i The Corny Collins Show, Baltimores häftigaste dansparty som visas på teve. Tracy tycks passa perfekt som deltagare – om det inte vore för en sak…

   Hennes kroppsstorlek skiljer henne från den coola mängden, något som hennes välmenande men överbeskyddande mor (spelad av John Travolta) inte är sen att påpeka. Men skam den som ger sig! Tracy är övertygad om att det är hennes kall i livet att ägna sig åt dans och när hennes far Wilbur (Christopher Walken) säger till henne “Go for it!” inser hon att man måste tänka stort för att bli stor… Även om ens kropp redan motsvarar formatet. Hairspray bygger på John Waters klassiska film från 1988 och på den kritikerhyllade och Tony-belönade hitmusikalen från Broadway. Regi: Adam Shankman I rollerna: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah.

Fredagen den 19 oktober

 

 

Hairspray med John Travolta.

Jodå, det är John Travolta - i filmen Hairspray.

FOTO: SVENSK FILMINDUSTRI

 

 

Kid

FOTO: SVENSK FILMINDUSTRI

Kid Svensk                 Fredagen den 12 oktober

 

Hej Kid! utspelar sig i Göteborg 1984. 12-åriga Kid älskar Sverige och allt som är svenskt. Hon skäms för sitt finska ursprung och för sin mamma som inte lärt sig att tala bra svenska. Sommarlovet har precis börjat och Kid reser till Finland med sin mamma. Men resan blir inte vad hon tänkt sig. Kid får snart reda på att hennes mamma planerar att stanna i Finland för att öppna en rally-restaurang mitt ute i skogen i norra Karelen.

    Med på resan finns också Kids barndomskamrat Jamppe, 13 år. Det som tidigare bara varit vänskap och mer som syskonkärlek utvecklar sig nu till något spännande mellan dom, något som väcker deras nyfikenhet. Hej Kid! är en varm, gripande och humoristisk berättelse om spirande kärlek, lögner och om att hitta hem.

 

 

 

Fredagen den 12 oktober

 

Bluffen

 

Bluffen är den sanna historien om Clifford Irving som i början av 1970-talet gjorde stor skandal när det upptäckes att den biografi han skrivit om den mytomspunne industrimannen Howard Hughes var helt och hållet uppdiktad. Regi av Lasse Hallström.

 

FOTO: NORDISK FILM

Bluffen

 

 

Sicko

FOTO: SVENSK FILMINDUSTRI

Fredagen den 5 oktober

 

Sicko

 

”Bli aldrig sjuk om du vill vara frisk i USA”. Så sammanfattar Michael Moore det amerikanska sjukvårdssystemet i sin nya dokumentärfilm. Efter succéerna med Bowling for Columbine och Fahrenheit 9/11, ger sig nu Moore ut för att undersöka hur patienter med psykiska problem blir omhändertagna i dagens Amerika. Liksom i tidigare filmer är det han själv som ställer makthavarna mot väggen. 

 

 

 

 

Fredagen den 5 oktober

 

 

 

Resident Evil: Extinction 

 

Filmen Resident Evil: Extinction är fortsättningen på ”Resident Evil” och ”Resident Evil: Apocalypse”.

   Alice är medveten om att hon är en belastning och kan vara farlig för människorna omkring henne och försöker ensam tillintetgöra det för mänskligheten hotande företaget ”The Umbrella Corporation”.

   Samtidigt ger sig överlevande ifrån katastrofen i Raccoon City ut på en resa genom Nevadaöknen och Las Vegas ruiner för att bekämpa zombies och de mest fruktade varelserna som skapats utifrån det dödliga T-viruset som förintat miljontals människor. Alice ansluter sig till det överlevande sällskapet för att tillsammans med dem bekämpa det onda.

 

 

 

 

 

 

Alice bekämpar zombies i Resident Evil: Extinction.

FOTO: SONY PICTURES

 

 

Resident Evil: Extinction

 

 

 

Elias och Kungaskeppet

FOTO: SF

 

 

 

 

 

Fredagen den 28 september

Elias och Kungaskeppet

 

Elias och Kungaskeppet är en norskproducerad tecknad långfilm baserad på de populära böckerna om Elias den lilla räddningsbåten. Böckerna har också blivit tecknad tv-serie och har visats i TV4s morgonprogram. I Elias och Kungaskeppet får vi, precis som i både böckerna och tv-serien, följa lilla Elias äventyr i byn Lugnvik någonstans längs Norges kust.

   I Lugnvik bor också de sjungande Sjöbodarna, den snobbiga motorbåten Kruse, den driftiga helikoptern Helinor och den kloka fyren Stora Blink, som varit med så länge som alla kan minnas. Det enda som inte riktigt är sig likt är det kungliga slottet. Den lilla princessbåten är försvunnen och Kungaskeppet har gett sig ut för att söka reda på henne. Men när inte heller han återvänder hem till slottet ger sig Elias ut för att ta reda på vad som hänt… Regi: Espen Fryksen och Lise I. Osvoll Producent: Jon M. Jacobsen och Sveinung Golimo.

 

 

 

 

Fredagen den 28 september

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

 

Chuck och Larry är två duktiga och präktiga brandmän, som även är bästa vänner. Larry är änkling och lever nu för sina två barn. Chuck njuter i fulla drag av sitt singelliv.       En dag stöter Larry på problem när han vill göra sina barn som förmånstagare till sin livsförsäkring. Enligt lagen behöver han ha en partner, med andra ord han måste ingå äktenskap. Men vem säger att det måste vara med en kvinna? Larry frågar sin bästa vän Chuck om att göra honom sitt livs tjänst och Chuck ställer upp. Allt är frid och fröjd tills medierna nosar reda på det nygifta brandmänsparet och börjar forska.

Chuck and Larry

FOTO: UIP

 

 

 

 

Terabitia

Fredagen den 21 september

 

Bron till Terabitia

 

Denna fantasifyllda historia bygger på en älskad barnbok vars författare Katherine Peterson erhöll Astrid Lindgrens Litteraturpris 2006.

Jess är utanför i skolan, men när han träffar den annorlunda tjejen Leslie som springer snabbare än alla killar i klassen finner han en vän. De skapar tillsammans den magiska världen Terabitia där de kan fly undan den tråkiga vardagen och kämpa mot troll, jättar och andra mystiska väsen.

En film som handlar om vänskap och fantasins skaparkraft.

 

FOTO: SCANBOX ENTERTAINMENT

 

 

 

Fredagen den 21 september

 

Trångt i kistan

 

En komisk vriden historia om en dysfunktionell familj som samlas för att sörja sin patriarks bortgång. Daniels far har just avlidit och det enda han vill är att genomföra begravningen som planerat, vilket inte är det lättaste med en galen familj på halsen.

 

Brorsan är mest intresserad av att ragga tjejer, en annan släkting är övertygad om att fadern är vid liv i kistan och en mystisk pillerburk dyker ständigt upp. Denna dråpliga komedi i brittisk tradition bjuder på många överraskningar.

Trångt i kistan

FOTO: SCANBOX ENTERTAINMENT

 

 

 

 

Fredagen den 14 september

Bourne Ultimatum

FOTO: UIP

Bourne Ultimatum

 

Allt han ville var att försvinna. Istället jagas Jason Bourne av människorna som gjorde honom till den han är. Han har förlorat både sitt minne och den han älskade mest. Nu kan inte ens en ny generation av yrkesmördare och deras vapen avskräcka honom att finna svaret på gåtan: vem han en gång var.

   Matt Damon spelar åter igen huvudrollen som den tränade lönnmördaren, Jason Bourne. Paul Greengrass som regisserade Bourne Supremacy, står bakom även denna, tredje film om Jason Bourne. Förutom Damon medverkar även Joan Allen , Julia Stiles, Paddy Considine och David Strathairn.

 

 

 

Fredagen den 14 september

 

Kärlek på menyn

 

Mästerkocken Kate Armstrong lever sitt liv precis som hon styr över den trendiga Manhattan-restaurangens kök, det vill säga med en osentimental intensitet som både fängslar och skrämmer hennes omgivning. 

   Kates perfektionism sätts på prov när hon ärver sin 9-åriga syskondotter Zoe samtidigt som hon tvingas ta itu med en stökig nyanställd kökschef.

   Nick Palmer är temperamentsfull och en frisk fläkt, men förstås Kates raka motsats. Trots det, skapas en personkemi dem emellan som är omisskänlig. Rivaliteten byts ut mot romantik, men om hon ska kunna finna lyckan tillsammans med Nick och även kunna kommunicera med Zoe, måste hon lära sig att kunna uttrycka sina känslor utanför köksmiljön.

Kärlek på menyn

FOTO: WARNER BROS

 

 

 

 28 weeks later

FOTO: FOX FILM

Fredagen den 7 september

 

28 veckor senare

Skräckthrillern 28 veckor senare är uppföljaren till kultklassikern 28 dagar senare och tar vid sex månader efter Rage-viruset har ödelagt London. Armén har lyckats återställa ordningen och staden återbefolkas med de överlevande. Trots rigorös säkerhet lyckas dock en bärare av viruset ta sig in i staden och det sprider sig återigen som en löpeld genom Londons gator…

   I rollerna ser vi bl.a. Robert Carlyle, Rose Byrne, Cathrine McCormack, Jeremy Renner och Imogen Poots. Regissör är Juan Carlos Fresnadillo.

 

 

 

 

Ett öga rött

Har du genomskådat hur allt hänger ihop? Kan du se igenom och knäcka alla koder? Är du skönaste casanovan som aldrig låter dig knäckas? Är du en tankesultan?

   Ett öga rött är en färgsprakande filmberättelse som bygger på den kritikerrosade bästsäljaren av Jonas Hassen Khemiri.

Ett öga rött

FOTO: SONET FILM

Bluffen

Bluffen är den sanna historien om Clifford Irving som i början av 70-talet gjorde stor skandal när det upptäckes att den biografi han skrivit om den mytomspunne industrimannen Howard Hughes var helt och hållet uppdiktad.

 Bluffen

FOTO: NORDISK FILM


Tidigare biopremiärer

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

Annonser:

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007