logga5 röd                                              för nöjes skull


 

 

 
biosalong roterad

Kommande biopremiärer

 

Redaktör Marie Öhgren, 080708

Biotider på Din ort...

Bioguiden

 

Fredagen den 11 juli

 

Mamma Mia! The Movie

 

Att musikalen Mamma Mia! är en fenomenal succé utan dess like kan väl inte ha undgått någon. Den har, sedan premiären i London 1999, gått för utsålda hus över hela världen. Och nu kommer filmen. Benny Andersson och Björn Ulvaeus står som medproducenter tillsammans med Tom Hanks och hans fru Rita Wilson. Rollistan består av idel stora namn, såsom Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters med flera.

Mamma Mia!

Meryl Streep spelar i filmen Mamma Mia! FOTO: UIP

 

All the boys love Mandy Lane

Fredagen den 11 juli

 

All the boys love Mandy Lane

 

Ett gäng high school-elever bjuder in Mandy Lane, en mönsterelev som blivit en riktig snygging under sommaren, till en weekend av festande på en avlägsen ranch. Men festen hinner knappt ta fart innan deltagarna försvinner en efter en under mystiska omständigheter.

 

 

FOTO: NOBLE ENTERTAINMENT

 

Fredagen den 4 juli

 

Lou Reeds Berlin

 

Konstnären och regissören Julian Schnabel designade scendekoren till Lou Reeds konsert som hade sin premiär i december 2006 på St Ann’s Warehouse i New York. Men han nöjde sig inte med det, utan filmade också det hela. När albumet Berlin släpptes 1973 sågades den av musikkritikerna, men själv har Lou Reed alltid sett det som ett mästerverk. I dag har Reed fått upprättelse och albumet om Jim och Caroline och historien om deras nedåtgående drogspiral, ses som en av hans artistiska höjdpunkter. I fonden spelar Emanuelle Seigner, Caroline i kortfilmer av Schnabels dotter Lola. Lou Reed är cool, bandet grymt bra och stödet av Brooklyn Youth Chorus gör detta till en av de mest tillfredställande konsertfilmerna som någonsin gjorts.

Lou Reeds Berlin

FOTO: SCANBOX

 

Narnia 2

Onsdagen den 2 juli

 

 

Berättelsen om Narnia: Prins Caspian

 

 

Karaktärerna från C.S Lewis böcker om Narnia kommer åter till liv i Narnia Prins Caspian. De fyra syskonen Pevensie transporteras magiskt tillbaka till Narnia, där 1 300 år har passerat och tyrannen Miraz styr med järnhand.

Lucy, Edmund, Peter och Susan möter den rätta arvingen till tronen, unge Prins Caspian, som gömmer sig för sin onde morbror Miraz. Syskonen Pevensie och Prins Caspian ger sig iväg på en märklig och spännande resa för att hitta Aslan och rädda Narnias framtid.

 

 

 

 

Uppföljaren till Narnia har premiär första onsdagen i juli.

FOTO: WALT DISNEY STUDIOS

 

Fredagen den 27 juni

 

 

 

Step up 2 the Streets

 

Det här är uppföljaren till den musik- och dansfyllda ”Step up”. Ingenting har gått enkelt för Kayla, ingenting förutom dansen. Efter att hennes mamma övergav henne har hon bott i olika fosterhem. Kaylas före detta fosterbror Tyler bestämmer sig för att ta hand om henne. Men bara på villkoret att hon slutar slösa sin danstalang på att tävlingsdansa på olika klubbar och istället satsar på att söka in till Maryland School of the Art.

 

 

 

FOTO: NORDISK FILM

Step up 2 the streets

 

Sex and the City

Midsommardagen, lördagen den 21 juni

 

 

Sex and the City

 

Dags att plocka fram Louis Vitton-väskan och Manolo Blahnik-skorna och på nytt ge sig ut på New Yorks gator tillsammans med Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. Carrie är tillsammans med Mr. Big och bor och jobbar på Manhattan. Miranda har gift sig med Steve, jobbar fortfarande som advokat och bor med sin familj i Brooklyn. Charlotte är gift med Harry och har adopterat ett barn från Kina. Samantha har bestämt sig för att pröva lyckan i Los Angeles där hennes pojkvän Smith Jerrod har blivit stor skådespelare.

 

 

Tv har blivit film och på midsommardagen har Sex and the City biopremiär över hela landet. FOTO: SF FILM

 

Fredagen den 13 juni

 

The Incredible Hulk

 

 

Den franske regissören Louis Leterrier regisserar den nya filmen om The Incredible Hulk. Denna gång spelar Edward Norton rollen som Bruce Banner. Liv Tyler och Tim Roth gör andra stora roller.

 

 

 

 

FOTO: UIP

Hulken

 

The Happening

Onsdagen den 11 juni

 

 

 

The Happening

 

En helt vanlig dag. Utan förvarning. Kommer det att hända... Regissören M. Night Shyamalan som står bakom moderna klassikern Sjätte sinnet är tillbaka med den gastkramande thrillern The Happening.

 

 

 

 

 

FOTO: TWENTIETH CENTURY FOX FILM CORP.

 

Torsdagen den 5 juni

 

Ruins

 

Fyra amerikanska vänner, på semester i Cancún, Mexiko, möter en annan turist vars bror är försvunnen. De fyra bestämmer sig för att hjälpa honom i sökandet men upptäcker snart att de gett sig ut på djupt vatten. Skräckthriller baserad på Scott Smiths storsäljande bok.

Ruins

FOTO: UIP

Speed racer

FOTO: WARNER BROS

Torsdagen den 5 juni

 

Speed Racer

 

Den populära japanska animeserien Speed Racer som började som en mangaserie och sedan blev en enormt populär animerad tv-serie blir nu spelfilm. Serien skapades på 60-talet av Tatsuo Yoshida, en av animegenrens pionjärer, och handlar om racerföraren Speed som med hjälp av sin racerbil Mach 5 hamnar i olika äventyr i jakten på ära och vinster. Den mystiske Racer X är en av de återkommande motståndarna.

 

Fredagen den 30 maj

 

Brudens bäste man

 

Sommarens romantiska komedi handlar om de två bästa vännerna, Tom (Patrick Dempsey) och Hannah (Michelle Monaghan). Han är en obotlig Casanova som har framgång både på jobbet och privat. Hannah är hans enda fasta punkt som han kan luta sig mot efter varje fallerat förhållande. De har den perfekta relationen utan krav eller problem, men när Hannah åker på en sex veckors affärsresa till Skottland inser han att hon är mer än en vän och beslutar sig för att berätta det för henne när hon kommer tillbaka – tyvärr är det för sent eftersom Hannah blivit blixtförälskad och hastigt förlovat sig med en rik skotte. När hon till på köpet ber Tom att vara hennes brudtärna, håller han god min och svarar ja.

 

Snubbelkomik och mycket romantik står Patrick Dempsey för i filmen Made of Honor, på svenska Brudens bäste man.

FOTO: SONY PICTURES

Made of Honor

 

 

The Mist

Fredagen den 30 maj

 

 

The Mist

 

Efter en våldsam storm täcks en liten stad i Maine av ett tjockt dimtäcke. Det visar sig dölja en rad hotfulla varelser. En grupp människor som blivit instängda i en matbutik blir snart varse om att det som finns utanför snart kommer att ta sig in…

 

 

FOTO: NOBLE ENTERTAINMENT

 

 

The Waterhorse

FOTO: UIP

Fredagen den 23 maj

 

The Waterhorse

 

Ett familjeäventyr som bygger på boken Vattenhästen av Dick King-Smith, som också skrivit Babe, den modiga lilla grisen. Historien utspelar sig under andra världskriget. En pojke hittar ett ägg som innehåller embryot till ett sjödjur som hör hemma i de skotska legenderna.

 

Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike

 

Hans upptäckter är legendariska och hans namn är likställt med äventyr. Indiana Jones – den ormhatande arkeologen och globetrotten är tillbaka på vita duken. Beväpnad med piska, knytnävar och sin filthatt kastar han sig in i ett nytt äventyr.

   Filmen har premiär över hela världen den 22 maj 2008. Det nya äventyret tar sin början 1957 i öknen mitt under det kalla kriget. Indy (Harrison Ford) har tillsammans med sin kompanjon Mac (Ray Winstone) med minsta tänkbara marginal undkommit några sovjetiska agenter vid en öde flygbas. Professor Jones återvänder till sitt hem vid Marshall College, men upptäcker att läget är allt annat en gott vid universitet. Hans närmaste vän, rektorn vid lärosätet (Jim Broadbent) förklarar att Indys senaste eskapader har gjort regeringen misstänksam, som nu kräver att Jones ska avskedas från sin tjänst.

   På egen hand lämnar nu Indiana Jones staden, men träffar snart den egensinniga Mutt (Shia LaBeouf), en ung rebell som ger den äventyrlige arkeologen ett minst sagt spännande förslag. Om han hjälper honom, har Indy chans att hitta sitt största arkeologiska fynd någonsin – den legendariska kristallskallen från Akator. Ett föremål som fascinerat, skrämt och lockat mängder av upptäcktsresanden genom åren. Indy och Mutt beger sig till en bortglömd del av Peru för att söka efter den beryktade staden av guld, men märker snart att de finns andra intressenter.

   Sovjetiska agenter är också på jakt efter den mytomspunna skallen av kristall, med vilken de tror sig kunna behärska världen. Befälhavaren för dessa vältränade elitsoldater är den iskalla men skrämmande vackra Irina Spalko (Cate Blanchett). Indy och Mutt tvingas nu bortse ifrån sina egna motiv och istället göra allt som står i deras makt för att hindra att detta legendariska föremål hamnar i orätta händer...

Torsdagen den 22 maj

 

Indiana Jones

Harrison Ford spelar återigen Indiana Jones i filmen som har premiär över hela världen på torsdag.

FOTO: DAVID JAMES/UIP

 

 

Dumpad

FOTO: UIP

Fredagen den 16 maj

 

Dumpad

 

Dumpad är en galen komedi för alla som någon gång fått sitt hjärta krossat. Peter Bretter är musikern som väntar på det stora genombrottet. Under de senaste sex åren har han ständigt befunnit sig i flickvännens, tillika tv-kändisen Sarah Marshalls, skugga. Han har tålmodigt hållit hennes handväska när paparazzifotografernas kamerablixtar smattrat och han har stoiskt accepterat att alltid bli bortglömd i hennes tacktal. Men en dag sätts Peters hela värld i gungning, när Sarah bestämmer sig för att dumpa honom.

 

Fredagen den 16 maj

 

Margot at the Wedding

 

Regissören Noach Baumbach (Squid and the Whale) står bakom denna både rörande och roliga historia om en ensam mammas helg hos sina dysfunktionella släktingar.

 

 

FOTO: UIP

Margot at the wedding.

 

What happens in Vegas

Fredagen den 9 maj

 

 

What Happens in Vegas

 

Jack och Joy har aldrig träffats förr men vaknar upp efter en blöt kväll i Las Vegas och upptäcker att de inte bara gått och gift sig utan också tillsammans vunnit storvinsten på jackpot... samt att de inte står ut med varandra. Den ena fantasifulla jävligheten följer nu på den andra då de båda försöker komma ur äktenskapet och få pengarna för sig själva.

 

 

 

Cameron Diaz spelar Joy i en ny komedi från Hollywood.

FOTON: TWENTIETH CENTURY FOX 2008 ALL RIGHTS RESERVED

What happens in Vegas?

Gratis bio för nygifta

 

Över 4 000 par beräknas säga ja till varandra nu i maj månad. Så här i giftastider passar filmbranschen på att fria till alla filmtokiga och nyblivna äkta par. Alla som ingår partnerskap eller gifter sig i maj får se den romantiska komedin What Happens in Vegas gratis. Äktenskap är ju inte alltid så lätt, precis som i filmen, därför vill man fira alla som vågar säga ja till varandra hävdar filmbolaget Twentieth Century Fox och SF Bio. För att få gratisbiljetterna krävs att de nyblivna makarna visar upp ett giltigt äktenskaps- eller partnerskapsbevis från maj månad samt legitimation. 080507

 

 

 

 

Tidigare biopremiärer

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007