logga5 röd                                                  - för nöjes skull


 

BKO BKO BKO BKO BKO

 

Bosse, vad gör du efter sommaren?

 

Vi ställer Bo Kasper mot väggen i en personlig intervju om ditt och datt

 

BO KASPERS. De gör inte så många spelningar. Här nere i söder är det bara Göteborg och Helsingborg som har fått se och höra dem i sommar. Och så några konserter hos våra nordiska grannar, som uppskattar texterna och mysmusiken som trots lugnt tempo svänger rejält och ändå aldrig blir tråkig.

   Det handlar om Bo Kaspers Orkester, som gör turnéfinalen den här månaden. Sydsvenskar som missade Sveriges största jazzrockband får en chans på Tivoli i Köpenhamn den 17 augusti. Men, snart är det slut med konserter för Bo Kaspers Orkesters del. Snart ska de ”in i grottorna och försöka skriva nytt material”. Vi ställer några lösa frågor till Bosse.

 

Hur mycket hårdrockare är du egentligen – du bär ju en Anthrax-tröja på en del bilder? 

   – Njae,  T-shirten hade stylisten med sig och var bara snygg…

 

Vad lyssnar du på i hårdrocksväg?

   – Den hårdrock jag lyssnar på är i så fall gammalt 70-tal; AC/DC, Deep Purple, Zeppelin och sånt. Jag gillar energin, men har svårt att se mig släpa på en kasse öl på Sweden Rock. Det finns något otrendigt ursprungligt i hårdrocken.

 

Vilken mer musik lyssnar du på? 

   – Just nu blandskivor som min svåger skickar till mig med allt möjligt alternativt. Annars är det nog Anna Ternheim som gjort mig mest berörd de senaste åren – vilken laserröst!

Vad händer efter sommarturnén?

   – Vi ska för första gången skaffa oss en replokal. Det ska bli så kul! Att ha ett fast ställe med kaffekokare och bananflugor. Jag tror det kommer att påverka låtskrivandet i höst väldigt mycket. För övrigt, så ska jag ta igen tid med familjen.

Hur känner du Wille Crafoord – han har visst skrivit låten Leende med kniv på senaste plattan Hund?

   – Wille är en kompis från 80-talet som vi alla känner. De andra vänstrade rätt ofta med Just D på turnéer.

 

Varför skriver du mest om kärlek med "olycklig knorr"?

   – Varför handlar så ofta romantiska (amerikanska) filmer om kvinnor som bryter upp och lämnar en tråkig blek karl och träffar mannen i sitt liv som det inte blir någonting med? Men jag har skrivit kärlekslåtar (med lyckligare knorr, red. anm.) också. ”Ett och noll” och ”En ny skön värld”.

 

”Vi jobbar på

    och finns...”

 

Vilken tycker du är er bästa spelning?

   – Spelningen på Riddarholmen i Stockholm under vattenfestivalen. Jag var och såg Blur på samma scen två dagar innan och visste att vi skulle lira där senare. Det blev en sjuhelvetes lång och härlig uppladdning.

Och vilken är då den sämsta?

   – Den vi gjorde på en födelsedag för någon chef på bokningsbolaget. Dom satt i ett annat rum och struntade i oss. Vi söp oss knall och spelade i alla fall. Huga…

 

Hur funkar det att få ihop familjelivet med artistlivet?

   – Vi är ju hemma rätt mycket. Det är nog värre för turnerande musiker. Jag tror det är viktigt att kliva in i matchen när man kommer hem - helst inte som ett utskitet lingon...

Blir det några fler exotiska musikresor, typ Cuba?

   – Säffle…? Nej, visst skulle det vara kul att spela in en platta på en karibisk ö. Vi har pratat så mycket om det, men det blir aldrig av. Ofta på grund av nåt logistiskt, eller att vi när allt kommer omkring ändå vill vara i en studio som vi känner till och trivs i.

 

Hur ser du på Internets betydelse för er musikspridning? 

   – Jag tror många tjuvladdar eller köper hem en låt i taget. Lite trist för oss som ser oss som ett albumband. Men samtidigt tror jag att det gör att fler kommer till spelningarna. Det går inte att ladda ner ett gig…


Vad tror du er framgång beror på? Och vad tycker du själv är det bästa med BKO?  

   – Vi jobbar på och finns, gör bra spelningar och får ny publik. Att vi varierar oss och sjunger på svenska, det gör det lättare att få en relation till låtarna.

 

Vad gör du om tio år? 

   – Det jag gör i dag, förhoppningsvis med BKO. Var eller för hur många vet jag ju inte, men det gör inte så mycket. Jag tror inte jag kommer syssla med något annat än musik och låtskrivande i alla fall.

 

TEXT & FOTO: LILL ERIKSSON   

BKO

 

 

 

 

BKO

 

 

 

 

 

BKO

 

BKO 

BKO

 

Personligt Bo Kasper Sundström


Bor:  Stockholm.
Familj: Fru och två barn ( 11 och 4 ).
Bil: Volvo.
Äter helst: Vietnamesiskt.
Dricker: Mellanöl.
Senast lästa bok: Högt över Saarijärvis moar av Väinö Linna (igen!).
Favoritfilmer: American Beauty, Magnolia, Utvandrarna, Älskar dig för evigt.
När jag har tråkigt: Löser jag korsord.
Innan jag går på scen: Peppar jag mig och de andra.
Jag skäms över: Min förmåga att vara en sån glappkäft alldeles för ofta.

Jag är stolt över: Min fru och mina barn.
Älskar: Förutom familjen - äta, dricka och vara glad.
Hatar: Att vi ska dö.

 

Bo Kaspers Orkester... 

 

består av Bo Kasper Sundström (sång och gitarr), Fredrik Dahl (trummor), Michael Malmgren (bas) och Mats Schubert, tidigare Asplén (piano, keyboards, gitarr).  

   Gitarristen Lars Halapi var medlem i gruppen fram till 1996. Bandet har spelat tillsammans sedan 1991 och har sålt över en miljon skivor. 1998 vann BKO en grammis som "Årets artist".

 

 

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007