logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

Carola

– Jag minns allt så väl och samtidigt känns det som en evighet sedan, sa Carola om händelsen för 25 år sedan på Palladium i Malmö.

FOTO: PIOTR KOPPE

 

Carola firade med vippar

 

Häggkvist jubileumsfirade med nära och kära i Malmö

 

JUBILAR. Inatt var det exakt 25 år sedan en stjärna föddes. Med högsta poäng från samtliga jurygrupper vann den då 16-åriga Carola Häggkvist, iförd senapsgul dress och med bibeln inom räckhåll, Melodifestivalen 1983. Efter ett kvarts sekel återvände hon igår kväll till platsen där allt började – på Palladium i Malmö. Någon intervju har Carola inte tid att ge utan verkar än idag vara helt fokuserad på den pågående Melodifestivalen. Men hon kommenterar jubileet:

   – Jag är så glad över att kunna leva min dröm. Jag känner att jag är i halvlek och har mycket kvar att upptäcka. Eventnews var på plats under kvällens firande på Palladium som är startskottet för Carolas jubileumsår.

 

Häggkvist & Johnson

 

Kändisar med och firar

Eftersom Palladium inte rymmer så många fler än vip-gästerna har man fått begränsa antalet utlottade biljetter, på hemsidan hade fem fans chansen att vinna tillträde till kvällen. Liknande utlottningar gjordes på Carola Internationals hemsida och på den evangelikala kristna sajten Dagen.se. Främlingkvällen i Malmö blev en hyllning till en av Sveriges främsta artister, men utan många av de fans som följt henne sedan 1983. Samtidigt var kvällen också jubilarens egen present till publiken där stora delar av den svenska kändiseliten fanns representerad. Främlingförfattaren Lasse Holm, Annika Jankell, Robert Gustafsson, Carolina Klüft, Magnus Carlsson och så klart Andreas Johnson var några av dem som passade på att fira ”25-åringen”, bland annat med Mickey-allsång och klapplek tillsammans med resten av publiken. Carola själv bjöd på ett intimt och personligt framträdande och avslöjade planerna för resten av jubileumsåret. Och så blev det en del överraskningar, bland annat ett Främlingstipendium som instiftades och utdelades till Christoffer Hiding som i natt blev 50 000 kronor rikare. 080227

 

TEXT: LILL ERIKSSON/FOTO: PIOTR KOPPE

 

Carola sjunger.

– Det är mitt uppdrag, ”my mission”, att vara tillräckligt fri att kunna följa mitt hjärtas röst och sjunga ut min innersta glädje och tacksamhet. Det är livet för mig, menar Carola Häggkvist som sjunger bättre än någonsin.

FOTO: PIOTR KOPPE

 

Carola firades på Palladium i Malmö.

– Tänk så mycket som har hänt! I allas våra liv, hur hjärta och musik hänger ihop. Hur det inspirerar oss för framtiden och samtidigt får oss att stanna upp och vara i nuet. Leva, skrev Carola till sina fans som fick fira via hemsidan. FOTO: PIOTR KOPPE

 

 

Få fans på plats

Men fansen och allmänheten hade inte tillträde på 25-årsdagen och det gick inte att köpa biljetter till jubileumskonserten. Istället bjöd Carola in sina fans att fira på hemsidan. Sedan ett par veckor tillbaka har diskussionen om varför det inte gick att köpa biljetter till tillställningen gått het bland fansen. Många är besvikna dels över att information om hur Carola skulle fira inte släpptes förrän nu i februari och andra för att mest branschfolk bjöds in till Palladium och att det inte gick att köpa sig en plats liksom vid tidigare Carola-jubileum. Några norska fans hade tagit för givet att biljetter skulle släppas och därmed bokat både tåg och hotellrum i Malmö.

   – Carola har valt att bjuda in sin publik genom att anordna tävlingar tillsammans med flera olika medier, förklarar Gunilla Carlsson vid Masterplan Production som är projektledare för ”Främlingdagen”.

 

Förstämning på Palladium.

Det var stämningsfullt på Palladium när Carola firades i natt.

FOTO: PIOTR KOPPE

 

Robert Gustafsson spelar ett fan som rest land och rike runt och får till slut möta Sveriges schlagerdrottning.

Robert Gustafsson var ett fan som rest land och rike runt för att till slut möta den svenska schlagerdrottningen. FOTO: PIOTR KOPPE

 

Cristoffer Hiding fick 50 000 kr.

Första Främlingstipendiaten Christoffer Hiding fick 50 000 kronor.

FOTO: PIOTR KOPPE

 

Carro grattar också.

Magnus Carlsson

Carolina Klüft, Magnus Carlsson och Lasse Holm var några av gästerna som gratulerade jubilaren i natt.

FOTO: PIOTR KOPPE

 

 

Lasse Holm

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007