logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

 

Sofiero slott fylldes av hundar och söta entusiaster som fick åskådare att smälta.

 

 

 

Fotbollsspelaren Beckham har fått en fyrbent like.

Amerikanska cocker spanieln Beckham – här ett certifikat från svensk champion-titel.

 

Koncentration.

Hög svansföring på kunglig mark

 

Vargbesläktade bestar och söta vovvar skallar i kapp

på sydskånsk hunduställning.

 

 

HUNDAR. Rufsiga, krulliga, nakna, avlånga, trubbiga, pyttiga och gigantiska. Alla variationer av våra bästa vänner fanns representerade i Sydskånska Kennelklubbens hundutställning på Sofiero slottsområde i dag. Totalt fanns 4 100 hundar i 231 olika raser anmälda  för allmän beskådan.

 

Fartfylld agility

Bedömningarna avlöste varandra allt eftersom domarna avverkade raserna. På gräsplanen mitt framför slottet var det mer livat och tillåtet att sträcka ordentligt på tassarna. Det var nog agilitybanan som lockade flest åskådare, även om sporten ännu inte är helt accepterad på alla håll. Hur var banan?

   – Den var helt okej, lagom svår, säger Tommy Paremo som utan problem dirigerade nio år gamla Zvizz genom en felfri runda. Vätan i gräset fick en och annan hundförare i närkontakt med marken, men de flesta av hundarna visade både med kvickhet och iver att de behärskade konsten.

 

Putsas och fejas

Lite längre bort hittar vi Svenska Brukshundklubben som demonstrerar sök mellan bokarna i slottsparken. Något finns gömt uppe i ett träd, men för säkerhets skull genomsöks hela ravinen av en noggrann hund.

   Med nästan sundsutsikt från sitt tält befinner sig Elisabeth Andersson och hennes mor Britt Andersson som har det här med hundutställningar i blodet. Britt har haft hund sedan sju års ålder och intresset för att ställa ut har liksom smittat av sig till dottern. Tillsammans åker de på utställningar nästan varje helg. Förbereder man sig på något speciellt sätt?

   – Det började redan igår, med tre timmar av bad, trimning, föning och pälsvård, berättar Elisabeth som även ställer ut andras hundar. Hennes cocker spaniel Beckhamn förstod redan då vad som var på gång och satte sig direkt vid dörren när matte packade sakerna för dagens utställning. Vad är det bästa med en hundutställning?

   – Att man träffar folk…

   – ...och att vinna, inflikar Britt.

I morgon, söndag, fortsätter tillställningen, då med lydnadstävlingen i fyra klasser.

 

Text & Foto: Lill Eriksson, 070908

 

Rasta med rastaflätor tar en paus i parken.

Pulihunden Rasta rastades i Sofieros lummiga dalgångar.

Långhåriga vovvar... ...och klängiga sötnosar...

i snygg frisyr och senaste höstlooken.

Högsta mode visades på dogwalken utanför Sofiero i dag.

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007