logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

Efter premiären hemma i Eslöv har Johan Glans turnerat runt omkring i Skåne. Med sig har han uppvärmande kollegor, de flesta från Skåne. Men i Trelleborg var det Håkan Jäder som trots sin Stockholmsdialekt gjorde ett utmärkt jobb.

Glans lyser på hemmaplan

 

Ståuppkomikern Johan Glans drar fulla hus i samtliga skånska städer

 

STÅUPP. Det är svårt att se några likheter mellan den spenslige ståuppkomikern Johan Glans och småfete Edvard Persson, som från en tavla på Grands foajévägg hälsar gästerna välkomna i Trelleborg. Men båda är rediga skåningar och båda är giganter. Tio år i nollåttornas fördärv har inte skadat pågen från Eslöv. Tvärtom, det har gett honom rutin och självdistans – kanske till och med hår på bröstet. Sedan ett par år tillbaka är Johan Glans en mogen man, ett säkert proffs som levererar snabbt och effektivt. Och så här långt in i World Tour of Skåne kan man se att skåningen tillhör det allra bästa Sverige har i komikerväg. Ungefär halva föreställningen tillägnas Skåne – men de träffsäkra partierna om Hasse Kvinnaböske och Skånes Djurpark överträffas längre framåt kvällen.

Johan Glans på hemmaplan.

Glans skämtar, rappar och sjunger i Skåne. I fredags höll han tonen genom hela showen i Trelleborg.

FOTO: CS NÖJE

Fatta galoppen - på skånska så klart

Då får publiken som i genomsnitt innehar samma ålder som 30-plusaren Glans, återuppleva barndomen med Hackehackspett och simskoletrauman. Även om delar av materialet är återanvänt bör man komma till showen utvilad och skärpt – väl på plats finns varken tid för andrum eller eftertanke. Johan Glans säger att det är en fördel att köra show i Skåne för här förstår vi vad han säger även om han talar snabbt. Problemet är att Glans ibland är så kvick och kvaliteten så hög att tröga bönder ibland får skratta med och låtsas att de fattar vitsen. Han har tidigare setts som tafatt och rörlig som en lyktstolpe, men bakom hans oskyldiga fasad avslöjas en intelligent, på golvet ålande (!) sexbomb utan dess like. För vilken normalt funtad tös kan motstå det självförtroende som strålar från pågen på scen iklädd skolpolisuniform och svarta pilotglasögon? Gör er icke besvär flickor, den charmige mannen är stadgad och pappa sedan drygt två månader tillbaka.

 

Slår till oväntat

Först småskrattar man i ett lagom lidande genom hans berättande, men så plötsligt vänder Glans helt oväntat och ojust, för att drämma till med något som gör situationen nästan outhärdlig. Inga döda partier, det börjar om och går runt så i en timme, med igenkänning som värsta vapen och lite grova skämt och bajshumor som extra ammunition. Tårar sprutar och skvätter – folk håller sig för magen. När senast vred sig Trelleborgarna i sådana plågor orsakade av skratt?

Grand i Trelleborg.

Glans skippar aprilskämten på tisdag. Men på onsdag är det dags att glänsa igen, då i Lund. Efter shower i Malmö och Helsingborg blir det ett kort uppehåll, sen väntar några extrainsatta föreställningar på en skånsk minitour i maj. FOTO: LILL ERIKSSON

 

Johan Glans kan nöjd åka hem till mamma och pappa i Eslöv, där han numera i sen trotsålder skuttar runt med sax. 080330

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007