logga5 röd                                                  - för nöjes skull


 

 

wells

Robert Wells är med när Trelleborg firar 750 år.

FOTO: WELLS MUSIC AB

 

 

levabo07

Spana in många olika typer av bostäder under BO07 som invigs i Trelleborg i helgen.

FOTO: TRELLEBORGS KOMMUN

 

 

levabo07flerbostad

FOTO: TRELLEBORGS KOMMUN

 

 

 

TrelleBOrg firar med musik och hus

 

 Robert Wells och Shirley-Sonja-Sanna underhåller under boutställning 

 

BOUTSTÄLLNING. När Trelleborg fyller 750 år så firas det hela året. En av alla aktiviteter under året är boutställningen Leva & Bo 07 som invigs i morgon lördag. På eftermiddagen efter kommunalråd Ulf Bingsgårds invigningstal är det en alldeles särskild trio som tar över showen på stadsparksscenen – nämligen sommartjejerna Shirley Clamp, Sonja Aldén och Sanna Nielsen.

 

Skånetjejer inviger

Efter konkurrens på schlagerscenen och topplistorna gör trion sommarturnén "Sommar Sommar Sommar" ihop. Skåne är inte främmande för någon av damerna. Shirley har bland annat studerat vid Musikteaterskolan i Bjärnum och innan sitt genombrott arbetade hon på Wallmans Salonger i Malmö. Det samma gäller Sonja, som uppträtt i samma salonger, dessutom var hon gästartist i nyårsrevyn "Flott & Blandat" som sattes upp i Simrishamn år 2001. Sanna bor i dag på Lidingö, men är ursprungligen Bromöllatös och har studerat vid Musikgymnasiet i Malmö.

 

Sjunger på svenska

Det var bästisarna Sonja och Shirley som kom på idén att turnera med en tjejtrio. Och alla namnen skulle börja på S. Men det är inte bara därför som Sanna kom med. För första gången ingår tjejerna i en show där de själva har valt att jobba med varandra och dessutom själva bestämt innehållet. Trion gav ett smakprov på turnén redan i mitten av juli i TV, på Victoriadagen från Öland.

   Det är svenska sånger som gäller, som vi tidigare har hört många gånger med helt andra stjärnor. Detta är trions enda framträd-ande i Sydsverige, förutom en show i Göteborg under Kulturkalaset den 14 augusti – även den med fri entré.

sommartrio

                                     FOTO: MLP

 

Nya bostäder

Tanken med själva boutställningen är att visa upp det nya Trelleborg. Numera finns det nybyggda bostadsområden med arkitektritade grupphus och ett och annat flerbostadshus. Dessutom visas BoKloks nya villor som tidigare bara byggts i ett fåtal pilotprojekt. Som brukligt vid den här typen av utställningar kan man besöka  möblerade visningsbostäder, få inspiration till heminredning och se nya spännande trädgårdslösningar.

   De här dagarna, fram till den 18 augusti kommer stadsparken omvandlas till en upplevelsepark, med mängder av uppträdanden och aktiviteter för de flesta.

 

Rhapsodyrock och Trellekultur 

Eller vad sägs om Rhapsody in Rock med Robert Wells på Vångavallen den 11 augusti? Dessutom blir det aktiviteter med lokal förankring, som guidade turer i Trelleborgen och en inblick i Trelleborgsindustrin när Carl Aspegren berättar om Johan Kock som deltog i grundandet av ett stort antal industriföretag i och utanför Trelleborg.

   För de konstintresserade är Nils-Gunnar Snyggs konstrunda genom stan ett måste. Och för de yngre kanske Bolibompafigurerna Doris & Knäckebröderna får någon att dra på smilbanden. Annars kommer skånetjejen Lena Frisk, en av Sveriges roligaste stå-upp-komiker säkerligen att sprida skratt i snack om fördomar, sanningar och livslögner.

 

Av redaktionen, 070803

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007