logga5 röd                                                  - för nöjes skull


 

Proffs på scenen i Malmö

 

Grodor och minnesförlust accepteras med glädje

 

KLASSIKER. En solig söndagseftermiddag med Jan Malmsjö och Tommy Körberg – kan det bli bättre? Knappast, inte när det gäller underhållningsgrad och professionalism. När Sveriges främsta artister beträder stora scenen på Stortorget i Malmö är det med uppknäppt sommarskjorta och med precis en sådan avslappnad attityd som festivalbesökarna efterfrågar.

 

Gammal i gamet

Gubbarna Tommy och Jan är ikoner med sådan scennärvaro att sedvanlig rekvisita är helt onödig. Vänster högtalare lägger av från och till, men vad gör det? Tommy Körberg klarar sig utan tekniken. Med sitt fyrmannaband framför han bland annat Waltzing Matilda och bluestolvan Reconsider baby. Några musiker, ett par lampor och en mick är allt som behövs. Frågan är om ens den sistnämnda är nödvändig. Tommy Körberg har ypperliga resurser att klara sig utan. Men, då kanske publiken skulle missa den enda groda som hoppar fel i mellanregistret under en av söndagens låtar. Han är alltså mänsklig, denna gud från Västerbotten, nu inne på sitt fjärde decennium som artist.

   – Hur gammal är han egentligen, hör man en ung åskådare fråga sitt sällskap.

 

Beordrad att hålla tyst

Inte lika gammal som Lundapågen Jan Wilhelm Malmsjö, som fått i uppdrag att leda festivalens Sinatrakväll. Det enda som avslöjar hans ålder är den minnesförlust som uppträder då och då. Vad gör publiken då? Kräver knappast pengarna tillbaka. Konserterna är ju gratis. Visar sitt missnöje genom att kasta falafel och gyros? Tvärtom, publiken skickar upp presenter och ropar Bravo! Detta är på en sådan nivå att det varken handlar om att sjunga rätt eller rent. Karisman, charmen, glädjen och värmen gör att de klockrena sluttonerna räcker och blir över.

   – Jag har egentligen slutat med sånt här, ursäktar sig Malmsjö som egentligen också skulle ha slutat prata mellan låtarna. Om hans hustru hade fått som hon vill, vill säga. Men, det fick hon inte. Jan berättar om hur det är att ha Tommy Körberg som förband, men också historiska konserter där han sjungit inför glesare publik, som till exempel den gången när det bara kom 16 personer. Till gårdagens publik sjöng han You make me feel so young.

 

Av Lill Eriksson, 070820

 

Jan Malmsjö i sitt esse på torget i Malmö igår.Blandad publik njuter av fint väder och ännu finare framträdande.

Tommy Körberg...

     

 

...kan verkligen...

 

...konsten att underhålla.

        

Minspelet och skämten mellan låtarna drar Tommy med en träffsäkerhet som uppskattas av publiken i alla åldrar. Men, kanske är det dags att byta ut några av vitsarna – samtliga har vi hört förrut, de fanns med på hans konserter redan 2005.

 

Namn:
Tommy Körberg

Född:
4 juli 1948 i Norsjö, Västerbotten

Familj:
Sönerna Erlend och Anton, gifte sig i juli med dagisfröken Ann-Charlotte Nilsson, 37.

Intressen:
Matlagning, läsa böcker, ishockey och att leta nya låtar.

 

Aktuell i Sydsverige:

28-30/9 Guys & Dolls, Malmö
5-21/10 Guys & Dolls, Malmö
2/11 BAO Scandinavium
2/12 Malmö
3-4/12 Helsingborg

 

 

 

 

 

 

Vissa artister har det där lilla extra.Malmö Brandkårs orkester fixar Jan Malmsjös spontanitet galant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmö Brandkår spelar lika fin Sinatramusik som vanligt. FOTO: LILL ERIKSSON

 

   

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007