logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

Philip Warren Gertsson

Den 16-årige supertrixaren Philip Warren Gertsson har slutat med den vanliga fotbollsträningen och jobbar redan en del med soccer-freestyleupplevelsen utomlands.

Upplevelser på sydsvenska entreprenörers program

 

Smakprov och inblick i upplevelsebranschen för morgonpigga i marknadsföreningen Skåne Nordväst.

MINGEL. Upplevelser var temat vid senaste mötet för Skåne Nordvästs marknadsförening. Då får både medlemmar och andra intresserade tillfällen att knyta nya kontakter. Företagsträffarna sker i arla morgonstund och strax innan sju i fredagsmorse intog hundratals näringsidkare frukost på Dunkers i Helsingborg. Tanken med evenemanget är att man ska kunna hålla sig uppdaterad om tendenser i det regionala näringslivet och ta del av andras erfarenheter och kunskaper.

 

Showföretag i fokus

Den här morgonen stod ett samtal med nyetablerade Wallmans salonger som huvudpunkt på programmet. Efter mingel och ett annorlunda uppvaknande till en spektakulär ljud- och ljusshow tog Albert Alexandersson, som är Wallmans platschef i Helsingborg, plats i Friday morning-livefåtöljen.

   – Det var ingen rolig historia, svarar han på frågan om hur nöjesföretaget hamnade i staden. För det var delvis konflikten med grannarna i Malmö som gjorde att man intresserade sig för Helsingborg som nöjesstad. Diskussionerna i Malmö om störande verksamhet, öppettider och en eventuell flytt övergick snart i prestige.

   – Vi ville visa Malmö och samtidigt blev lokalen som vi ville ha här ledig.

 

Fler talanger i rampljuset

Enligt honom är en upplevelse något som kittlar alla sinnen och den är total först när den berör.

   – Den ska nå fram till hjärtat hos människor. Verksamheten har genererat flera framstående svenska artister som alla har serverat och underhållit enligt det framgångsrika konceptet. Grundaren Hasse Wallman ville ta vara på all den talang som han såg när han satte upp musikaler på China-teatern och Intiman i Stockholm. Han tyckte att det var för få duktiga underhållare som fick synas och arbeta. Anställningsförfarandet liknar inte det i Idolprogrammen på tv, hävdar Alexandersson.

   – Det finns inga likheter. Mobbing som underhållning tycker jag blir lite skruvat. Vi har en enda stor audition per år i Stockholm, Köpenhamn eller Oslo och av cirka 1 000 sökande får 30-40 jobb vid våra olika verksamheter i Norden. Till en audition kommer ingen som inte kan sjunga, de som söker ska ha tre fyra års utbildning och också ha jobbat lite. Framöver vill man in i syndens näste, där gästerna vågar mera. Varför är det alltid roligare att gå ut utomlands frågar man sig?

   – Jo, för att det är en extrem blandning av åldrar. Hemma går vi ut och möter människor i vår egen ålder, plus minus två år, säger Alexandersson vars nya utmaning är att få en mer blandad publik som gärna vågar förstärka sin personlighet när de går ut.

   – Vi hoppas att de som vill klä upp sig gör det, kanske i hög hatt och kravatt. 080421

 

TEXT & FOTO: LILL ERIKSSON

 

FAKTA Marknadsföreningen vänder sig till människor med intresse för näringslivet i Skåne Nordväst/Helsingborgsregionen. Där finns ett regionalt nätverk med över 1 000 medlemmar och i hela Sverige cirka 11 000 medlemmar. Liknande föreningar i Sydsverige finns i Kalmar, Halland, Eslöv och Kristianstad.

 

 

David Lindgren

Sångtalangen David Lindgren fick sjunga upp tidigt när Wallmans presenterade vad deras talanger arbetar med för upplevelser.

 

Albert Alexandersson med sin talang David Lindgren.

Kyrkokör, skolkör och sedan sånglektioner är receptet för att få en roll i Disneys nya High School Musical. I bakgrunden Albert Alexandersson.

 

 

 


 

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007