Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

Il Divo

Operadivorna i Il Divo är en produkt från hela världen som nu beger sig ut på en tredje världsturné.

FOTO: SONY BMG

Il Divo tolkar ABBA live i vår

 

OPERAPOP. I början av veckan släpptes biljetterna till världsturnén med Il Divo. Det är ett annorlunda pojkband som blivit riktigt stora genom att specialisera sig på opera. Bandet bildades 2004 och de har kombinerat opera med popmusik sedan dess. Nu har de sålt mer än 22 miljoner album världen över, varav en kvarts miljon i Sverige. En femte platta släpptes i dagarna med tolkningar av bland andra ABBAs ”The Winner Takes It All” och den smäktande balladen ”The Power Of Love”.

 

Kände inte varandra

Il Divo består av fyra operaskolade män; den amerikanske tenoren David Miller, den franske sångaren Sébastien Izambard, den schweiziske tenoren Urs Buhler och den spanske barytonen Carlos Marin. Bakom gruppen står Simon Cowell som under två års tid, från 2001 till 2003 sökte ungdomar från hela världen till gruppen. Inspelningen av deras första album startades året därpå här i Sverige och toppade den svenska försäljningslistan under sju veckor sommaren 2005.

   I deras tredje världsturné tar man hjälp av koreografen William Baker. Han har tidigare arbetat med bland andra Kylie Minogue och Jamiroquai. Även när det gäller scenuppbyggnaden satsar Il Divo lite extra, bland annat kommer publiken delvis att sitta på scenen. Men opera är ansträngande - showerna som löper under 90 minuter avbryts av en paus om 20 minuter. Innan Il Divo kommer till Mellansverige stannar de till för en konsert i Öresundsregionen, den 14 mars i Köpenhamn.

2008-11-20

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007