Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Electropionjärerna i Front 242 bekräftade för spelning

 

BODYSYNTH. Idag, långt om länge, släpps biljetterna till belgiska EBM-gruppen Front 242, som ska spela på Malmös KB i början av nästa år. De spelar tung rytmisk elektronisk musik, så kallad Electronic Body Music sedan 1981. Redan deras första album ”Geography” visade en kall och syntetisk typ av dansmusik som sedan blev bandets signum. De är fem medlemmar men spelar som 50. Med på scen finns synthar, keyboards och bärbara datorer för ett helt fotbollslag. Deras konsert för länge sedan på Mejeriet i Lund var lika högljudd som alla deras andra och till och med de värsta snaggade svart- eller militärklädda fansen bar klokt nog öronproppar.

 

Rolig språkförbistring

När Front 242 släppte albumet ”Front by Front” 1988 blev singeln Headhunter från plattan en stor framgång. Videon till låten regisserades av ingen mindre än Anton Corbijn (U2 och Depeches fotograf), som fortfarande var i början av karriären. På grund av sina sviktande språkkunskaper uppfattades titeln som Egg Hunter, vilket förklarar videoidén. För fem år sedan släpptes ”Pulse” som fortfarande är bandets senaste album. Bandet har legat lågt och medlemmarna har fokuserat på diverse soloprojekt. Men sedan mer än en månad tillbaka har Front 242 på sin hemsida annonserat om sina spelningar, däribland den i Malmö. Dagen innan lyfter de taket på Trädgårn i Göteborg.

2008-11-21

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007