Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Dunkers tappar konstchef till Moderna Museet

 

NYTT JOBB. Magnus Jensner, nu förste konstintendent vid Dunkers kulturhus i Helsingborg blir chef för Moderna Museet i Malmö. Det kungjordes i förmiddags vid en presskonferens på Moderna Museet i Stockholm där han mötte media innan han flög ner till Malmö för att träffa fler journalister.

   – Jag tar mig an uppdraget med glädje, stolthet och stor entusiasm. Att vara med och skapa en ny konstinstitution i Malmö kommer att bli mycket intressant. Jag välkomnar också nya möjligheter att arbeta historiskt med Moderna Museets betydande samling, sade den blivande chefen.

   Magnus Jensner är sedan flera år bosatt i Malmö med sin familj, men har även levt, studerat och arbetat i Philadelphia, USA under sju år. Han har varit chef för Dunkers konstavdelning sedan starten för kulturhuset 2002, där har han ansvarat för närmare 60 utställningar, däribland Nattens Industri med Jan Håfström och Ögonvittne - Moderna Museet c/o Dunkers kulturhus, Visages & Voyages med Runa Islam.

   Tidigare har Magnus Jensner arbetat som intendent i fyra år, varav en del av tiden som tillförordnad museichef på dåvarande Rooseum. Samma byggnad blir nu hem för Moderna Museet Malmö. Jensner tillträder sin nya tjänst den 1 februari nästa år, men nya museet - en del av den statliga myndigheten Moderna Museet - öppnar inte för publik förrän nästa höst. Vem som efterträder Magnus Jensner på Dunkers kulturhus har man inte börjat fundera över.

   – Nej, inte ännu. Vi vilar i stunden och gläds med Magnus. Jag är oerhört glad för hans skull. Han är i sin profession tydligt närvarande i södra Sverige och har en stor kunskap om den samtida konstscenen i Öresundsregionen, säger verksamhetschefen där, Elisabeth Alsheimer.

 

2008-11-27

 

Magnus Jensner

Det blir Dunkers intendent Magnus Jensner som blir chef för nya Moderna Museet Malmö.

FOTO: KRISTINA J ELDON

 

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 

Annonser:

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007