Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Teater och konst om biologi och vetenskap

Carl von Linné

Precis som kultur lärde oss mer om Linné ska på samma sätt annan biologiforskning spridas i samhället.

FOTO: TOMMY WESTBERG

 

VETENSKAP. Nu ska konst och vetenskap mötas för att sprida biologisk kunskap ut i samhället. Det är Lunds universitet som samarbetar med Uppsala universitets biologiska forskning. De närmaste tre åren ska man satsa på vetenskapsteater och bildkonst för att sprida forskningsinformation. Bland annat performancemakarna i Trädgårdssalonger ska utveckla vetenskapsteatern som konstform i samarbete med forskarna och konstnären Anette Wixner som också arbetar inom projektet. Initiativet har utsetts till ett av de informationsprojekt som fått stöd av FORMAS, cirka 1,4 miljoner kronor under tre år.

 

Vetenskapsteatern nästa år handlar om evolution med anledning av 200-årsminnet av Charles Darwins födelse. Året efter uppmärksammas biodiversitet och mångfald, och 2011 ska ägnas åt biosfär och globalitet. Teater och installationer ska varje år turnera till ett antal utvalda städer i Sverige. En viktig målgrupp blir lärare och elever inom skolan, därför samarbetar man med Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik. Målet är att under de tre åren bygga ett nätverk som plattform för möten mellan konst och vetenskap.

   – Under Linnéjubileet väcktes ett intresse för naturen och vår egen roll som människor på jorden. Dessa frågor har sedan förstärkts genom klimatdebatten, säger Mariette Manktelow, forskningsinformatör vid Uppsala universitet. Förutom forskarkollegorna i Lund, ingår även Sveriges Lantbruksuniversitet och högskolan i Dalarna i projektet.

 

2008-12-12

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

Artiklar som ännu inte hunnit indexeras, finner Du m h a sök-funktionen under Redigera i Din webbläsare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   nyhetsarkiv  löpet    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket         ©copyright eventnews.se 2007