Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Spadtag närmar sig för Kristianstads arena

BYGGSTART. Det ekonomiska läget pressar byggpriserna även på evenemangsarenan. Kristianstad Arena har nu fått in det lägsta anbudet från byggentreprenören NCC. Om ingen annan anbudsgivare överklagar, vinner anbudet laga kraft på julafton. I julklapp får då Kristianstadborna reda på hur mycket det omdiskuterade bygget kommer att kosta.

   – Priset blir inte offentligt förrän beslutet vunnit laga kraft, men vi kan redan nu säga att vi ligger väl under taket på 310 miljoner kronor, säger Leif Persson, vd AB Allön.

Kristianstads nya arena

   De båda dotterföretagen till det kommunala bostadsbolaget ABK, AB Allön och det nybildade SIKAB, Specialfastigheter i Kristianstad AB, har fått i uppdrag av kommunen att genomföra projektet.

   Under torsdagen fick NCC uppdraget att bygga arenan, eftersom de hade lämnat in det lägsta anbudet av de sex byggföretagen som tävlade om jobbet. Peab, Skanska, Thage Andersson, Fastec och MVB AB förlorade därmed upphandlingen till byggherren som uppfört andra storbyggen som exempelvis Turning Torso och Malmö Arena. Efter årsskiftet går AB Kristianstadsbyggens byggchef Per-Ola Pershaf in som projektchef för arenabygget, men ännu finns ingen tidplan spikad. Preliminärt meddelas dock att projekteringsarbetet kan påbörjas direkt efter jul och nyår. Det innebär att markberedningen kan starta i skiftet mars och april och att stommen kan vara uppe under tak någon gång i oktober eller november.

   – Det viktigaste för oss är inte att få spaden i jorden. Det viktigaste är att projekteringen får ta sin tid, avslutar Leif Persson.

 

2008-12-16

 

LILL ERIKSSON

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007