Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Skakad cirkus återvänder till Skåne

CIRKUS. Cirkusföreställningen Inside Out kommer tillbaka till Skåne efter den omskakande inledningen i Lund i september. Då skadades en av artisterna i cirkusdramat som man presenterar under parollen ”om att våga mer än man vågar”. Efter olyckan fick en lindanserska från USA ersätta skadade Anna Lagerkvist resten av spelperioden i Lund, men nu har hon återhämtat sig från olyckan och ska genomföra sina konster i Baltiska Hallen i början av februari.

 

Om att våga

I Inside Out möter vi två personer som var och en är fast i sin egen definition av trygghet och framgång. Genom mötet med ett cirkussällskap fyllt av fula, vanskapta, udda men också magiska, roliga, varma och eleganta karaktärer ställs mycket i deras liv på ända.

   – Man kan vara bra på att hoppa från höga höjder och utsätta sig för extrema fysiska risker men ändå vara livrädd för att säga ”jag älskar dej”. Cirkusartister tar risker varje dag. Fysiskt när de kastar sej ut eller hänger tio meter över marken i en annan människas hand. Att se någon utföra något som kräver absolut närvaro och koncentration. Det är som att se när någon är som allra mest sig själv. I sådana situationer går det inte att låtsas, säger Tilde Björfors, regissör och grundare av Cirkus Cirkör. I föreställningen medverkar sju cirkusartister samt rockbandet lrya’s Playground med sångerskan Irya

Inside Out

FOTO: MATTIAS EDWALL

 

Gmeyner och Pange Öberg. De visar Inside Out på Dansens Hus i Stockholm ytterligare en månad innan den sätts upp i Malmö. Sedan väntar internationell turné i Europa, Asien och USA under 2009 och 2010.

 

2008-12-16

 

LILL ERIKSSON

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007