Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Intet nytt på 242-fronten

 

SYNT. Det var länge sedan man såg så mycket folk på KB i Malmö som under lördagens spelning med tunga syntbandet Front 242 från Belgien. Roligt att så många av de nya och gamla fansen från 80-talet slöt upp, det visar att det är mer än hårdrock som fungerar på den här klubben. Nostalgin flyttades dock efter konserten till nattklubben Deep en bit längre bort, där Front 242:s efterfest fortsatte med bland annat musik av dock utan dem.

   Tidigare på kvällen inledde sydsvenska förbandet Autodafeh som även dem spelar i genren Electronic Body Music. Det märks tydligt att bandet influeras av Front 242 och branschkollegorna i Nitzer Ebb, men musiken låter så här långt mest som bleka kopior. Bättre hade kanske varit att den här kvällen välja ett förband som kom med något eget, varför inte från en helt annan genre. En stor eloge till KB:s ljudtekniker som inte lät förstöra upplevelsen genom att skruva på för fullt. Full hals och show blir det ändå när sångaren Jean-Luc De Meyer får hjälp av Richard ( Richard 23) Jonckheere, percussion. Detta ger lite mer liveeffekt än hos andra som bara har ett batteri av maskiner och kanske en sångare.

   Spelmässigt bjöd Front 242 som vanligt på gamla örhängen. Inget nytt har producerats och publiken var fullt nöjd med låtar från senaste samlingsplattan, som exempelvis Body to Body och hiten Headhunter från 1988, vars video signeras av fotografen Anton

Front 242

Quite unusual, Body to body och Welcome To Paradise var några av de uteslutande gamla låtarna som Front 242 spelade när de var i Skåne i helgen.

 

Corbijn. Det är alltså fullt möjligt att leva på gamla meriter – kort och gott – folk kommer när det är bra.

 

LILL ERIKSSON

 

2009-01-12

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007