Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Emil Jensen prisas för allvar och humor

 

UTMÄRKELSE. Den skånske artisten Emil Jensen tilldelas Hoola Bandoola Bands pris på 30 000 kronor, till Björn Afzelius minne. Han får det ”för att han i ord och ton med brinnande engagemang, knivskarp humor och på blodigt allvar granskar människa och samhälle, djur och miljö och deras inbördes samspel”.

   Björn Afzelius sista stora turné var efter Hoola Bandoola Bands återförening 1996 och det är överskottet från inspelningen av konserterna i Landskrona, Malmö och Göteborg som gick till bandets stiftelse och nu delas ut som pris. Priset ska gå till någon som enligt de tidigare bandmedlemmarnas uppfattning har ”verkat i Björn Afzelius anda”. Emil Jensen får priset på söndag i en ceremoni på Restaurang La Couronne i Malmö där Hoola Bandoola Band också framför en sång.

 

2009-01-21

 

LILL ERIKSSON

 

Tidigare pristagare:

2008: Johan Ehrenberg ”för sin outtröttliga kamp mot förljugna media, nyliberala dimridåer och hoten mot människans livsmiljö”.

2007: Erik Wijk och Åsa Linderborg ”för att modigt och konsekvent i tal och skrift försvara det irakiska folkets rätt till frihet och självbestämmande”.

2006: Anita d`Orazio ”för outtröttligt ideellt arbete med att hjälpa och stödja de asylsökande som tvingas hålla sig gömda i Sverige”.

Emil Jensen

Den miljömedvetne Emil Jensen får pris ur Michael Wiehes hand.

FOTO: PETER WESTRUP

 

 

2005: Peter Birro och Agneta Fagerström-Olsson ”för att i ord och bild ha skildrat och konsekvent tagit ställning för underklassen i Sverige”. och Nabila Abdul Fattah ”för att med hjälp av musiken och orden ha haft modet att korsa såväl nationella och språkliga som mentala och sociala gränser”. 2004: Asylgruppen i Malmö ”för värnande av medmänsklighet och rättsäkerhet - också för de allra mest utsatta.”

2003: Andreas Malm ”för hans aktiva solidaritet med det palestinska folket”.

2002: Janne Josefsson och Hannes Råstam ”för deras granskande av polisens agerande i samband med EU-toppmötet i Göteborg 2001”.


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007