Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

 

Lund 2014 förlorar kulturchef

 

CHEFSLÖST. Kultur- och fritidschefen i Lund Stefan Sköld lämnar staden då han har utsetts till operachef i Trondheim. Nu står kulturhuvudstadsprojektet Lund 2014 utan ledare.

   – Vi är tagna. Stefan Skölds avgång är ett stort avbräck, säger Gösta John Bredberg (fp), ordförande i kultur- och fritidsnämnden till Sydsvenskan. Helt överraskade kan politikerna inte vara, eftersom Stefan Sköld var på väg bort från Lund redan för ett år sedan. Då var det den internationella musikfestivalen Olavsfestdagene i Trondheim som frågade Sköld om han vill leda festivalen. Det är han som har handplockat resten av projektgruppen men han menar att projektet inte står och faller med honom. Han tycker att man har kommit så långt i processen att man kan byta ledare utan problem.

   Sköld är från början klassisk dirigent och saknar musiken som han varit utan nu i fem år. Dessutom kommer hans fru från Trondheim där paret har sommarhus och släkt. Exakt när Stefan Sköld slutar är under förhandling, nu sätts processen igång att hitta en ersättare.

 

2009-01-23

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007