Till förstasidan                                         för nöjes skull


 

Svenskar och danskar bryter med biljettjätte

 

Tysk biljettgigant tar upp kampen med biljettföretaget Ticnet i Sverige och danska kungliga teatern säljer sina biljetter själv.

De danska kulturinstitutionerna operan, gamla scenen och Skuespilhuset väljer nytt biljettsystem.

FOTO: DET KONGELIGE TEATER

BILJETTER. I tider med ökad biljettförsäljning väljer arrangörer i allt större utsträckning att sälja sina biljetter själva. Biljettjätten Ticnets systerbolag i Danmark, Billetnet tappar en av sina stora evenemangsarrangörer till årsskiftet. Det är Det Kongelige Teater - nu aktuella med bland annat en uppsättning av Figaros Bröllop och en Romeo och Julia-balett - som säger upp avtalet. Istället ansluter sig Köpenhamnsteatern till ett nytt biljettsystem från den engelska leverantören Galathea/ENTA, som gör det möjligt att online på teaterns egen hemsida boka flera föreställningar i en och samma transaktion. Systemet används i dag i 24 olika länder och även av svenska aktörer som Malmö Opera och Julius Biljettservice.

 

Live Nation gör global förändring

Även svenska Ticnet förlorade ett stort tillfälle att sälja biljetter, när Live Nation släppte Bruce Springsteens konsertbiljetter på måndagen. Det gjorde man tillsammans med nya samarbetspartnern Eventim, en tysk gigant inom biljettförsäljning som från och med den här veckan sköter stora delar av Live Nations biljettförsäljning.

   Starten blev dock turbulent eftersom systemet havererade och biljettsläppet på morgonen fick skjutas fram en knapp timma. Enligt Musikindustrin.se kastades biljettköpare ut ur köpprocessen även på eftermiddagen och en del fick pengar dragna utan att de fått bekräftelse på sina biljettköp.

   – Det berodde på ett tekniskt problem med den skandinaviska betalningsfunktionen, men under nästkommande dygn såldes alla 94 500 biljetter slut, berättar Live Nations presschef Carolina Setterwall. Ska alla era konsertbiljetter numera säljas via er hemsida eller Eventims och inte via Ticnet längre?

 

   – Nej, Eventim är ett bolag som Live Nation globalt samarbetar med. Våra konsertbiljetter kommer inte enbart att säljas via dem. Många arenor har exklusivitetsavtal med andra biljettföretag som till exempel Ticnet. I de fallen kommer vi fortsätta att använda dem. I de fall det inte finns ett exklusivt avtal mellan arena och biljettföretag kommer vi, liksom Live Nation globalt, att använda Eventim, säger Carolina Setterwall. Avtalet med Ticnet löpte ut vid årsskiftet och i samband med det etablerade det tyska företaget sin verksamhet i Sverige.
2009-01-29

 

LILL ERIKSSON

 

Eventim tar över en hel del av Liva Nations biljettförsäljning.

Eventim, som ansvarat för bland annat biljetter till fotbolls-VM tar upp kampen med Ticnet i Sverige.

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007