Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Hultsfred tar upp kampen om hårdrockarna

 

MUSIKFESTIVAL. Roskildefestivalen och Sweden Rock Festival får hårdare konkurrens om de sydsvenska hårdrocksfansen framöver. En vecka efter Hultsfredfestivalen arrangerar AEG Live på samma plats hårdrocksfestivalen Sonisphere under en dag.

 

Metallica

Metallica spelar även i Hultsfred i sommar. FOTO: AEG LIVE

 

Band och priser oklart

Biljetterna från Hultsfredfestivalen gäller inte då, det är en helt ny internationell musikfestival som turnerar till olika platser i Europa. Ännu har man inte hunnit sätta varken biljettpriser eller boka band. Det ska vara klart innan mars månad. Men huvudakten till festivalen den 18 juli är klar.

   – Vi brinner för turnén i England och Europa med Sonisphere. Sommarfestivaler i Europa är det som vi gör bäst, säger Metallicas trummis Lars Ulrich och tillägger att han inte kan vänta tills de får se alla fans igen. Han lär få se flera av dem eftersom bandet i sommar spenderar sex konsertdagar i Öresundsregionen.

 

Metallica och ett dussin band

Hultsfred och AEG Live säger sig satsa på kvalitet framför kvantitet. ”Istället för att trycka in så många band som möjligt på flera scener och tvinga fansen att välja kommer festivalen att bestå av 10-12 band som alternerar mellan två scener”, skriver de i ett nyhetsbrev. Rockparty hoppas behålla festivalbesökare på området längre än tidigare. Publik som har biljett till både och Hultsfred och Sonisphere kan bo på festivalcampingen under hela veckan mellan de båda festivalerna.

   – Vi är grymt stolta över att AEG Live väljer att lägga ett sånt här jättearrangemang på vår arena. Det betyder oerhört mycket för Rockparty som förening och kommer säkert betyda ännu mer för Hultsfred som ort, säger Per Alexanderson på Rockparty.

2009-02-11

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007