Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Kulturevenemang byts mellan Skåne och Hamburg

 

KULTURUTBYTE. Ett nytt avtal har tecknats som innebär att skåningar får ta del av det nordtyska kulturlivet och vice versa. Sedan 2006 samarbetar Region Skåne, Region Hovedstaden och Region Själland med de tyska delstaterna Hamburg och Schleswig-Holstein inom bland annat kulturfrågor.

 

Vill utvidga Öresundsregionen

Det första evenemanget blir en symfonikonsert med en orkester från Hamburg som kommer till Malmö i slutet av mars.

   – Vinsten för skåningarna blir att vi får ut skånsk kultur till Hamburg och att vi själva får ta del av den spännande och differentierade kulturen där, säger Rolf Tufvesson (kd), ordförande för Region Skånes kulturnämnd, till Nytt från Öresund. Han anser att Hamburg är viktigt, dels för att det ligger där det ligger, dels för att intresseområdena är gemensamma. Skånes och Hamburgs befolkning är ungefär lika stora och man för samma diskussioner om exempelvis integration, menar han. Kanske kan det bli så att Öresundsregionen på sikt utvidgas till en ännu större region som omfattar även Hamburg.

   – Vi vill gärna gå i den riktningen, men vi är inte där ännu. Öresundssamarbetet är mer vardagligt och det sker en stor arbetspendling här. Men det kan kanske komma en sådan även till Hamburg, med Fehmarn bältbron, säger han.

2009-02-11

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007