Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

Skånska surfare vill arrangera sommarevenemang

VATTENSPORT. Redan i höstas arrangerades Ocean&Earth Mölle Open 2008, då 33 surfare gjorde upp i fyra klasser. Vågorna utanför Mölle växte till åkarnas belåtenhet och solen tittade fram lagom till finalerna. Surfarna höll hög klass vilket gav stor publiktillströmning både av tillresta surffans och Möllebor som fick en oväntad show på hemmaplan den här lördagen.

    Nu vill några av medlemmarna i föreningen Skånes Vågsurfare genomföra ett annat vattensport-evenemang, där ny teknik gör att åskådarna kan följa en wakeboardtävling på nära håll. Den 18 juli är det tänkt att tävlingen ska hållas vid Klitterhus badbrygga, i Skälderviken utanför Ängelholm, skriver hd.se. Men först krävs tillstånd från länsstyrelsen, då också Ängelholms kommun får yttra sig om evenemanget.

    Wakeboardåkning, är ett mellanting av vattenskid- och snowboardåkning, som kräver en dragbåt eller ett kabelsystem. I Skälderviken vill arrangören använda en vinsch som ska dra wakeboardåkaren genom den 50 meter långa banan. Då kan tävlingen, med runt 50 åkare som hoppar och glider över hinder, följas från land och parallellt med stranden. Om vågorna går för höga flyttas den dock till Rönne å.

 

2009-03-18

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007