Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

Påskmässa igen i hotad evenemangshall

PÅSKMÄSSA. Hotade Blå Hallen i Höganäs fortsätter att hysa evenemang även i vår, trots att kommunen har beslutat att lokalen får rivas. Protestlistorna om att rädda hallen har kanske gjort nytta – åtminstone uppmärksammades förra årets påskmässa rejält.

    – Kullapåsk är en mat- och påskmässa som genomfördes för första gången 2008. Med 20 matutställare, 16 övriga utställare och cirka 5 000 besökare måste första försöket anses som lyckat, säger Lennart Rasmusson vars familj arrangerar den här mässan och hantverksmässan Fingrar Kan.

 

Närodlat och hantverk

Att evenemanget var lyckat då har nu gjort att samtliga deltagare från förra året har bett att få vara med även den här påsken. Utbudet har dessutom utökats med tiotalet nya mathantverkare. Kännetecknande för mässan, som i år infaller den 4-5 april, ska vara närproducerad mat, fri entré och handikappanpassat. Årets upplaga omfattar kött och charkuterivaror, fisk och sillinläggningar, ost, fågel, bröd, jordbruksprodukter. När det gäller det sistnämnda är ambitionerna långtgående – odlarna hoppas presentera årets första svenskodlade tomater och kanske blir det även premiär för årets nypotatis. Mässans inriktning är våren och påsken, så bland de cirka 50 utställarna lär också påsksaker, blommor och en och annan planta synas.

 

2009-03-18

 

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007