Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

 

Designern Helena Hörstedt har skapat scenkostymerna i dansföreställningen Destruction Song.

FOTO: URBAN JÖRÉN

 

 

 

 

Hårdrock

och design på nattsvart dansscen

Destruction Song

 

 

Dans och jazz till ung poesimästares ord

DANS. Destruction Song är en själfull och vacker dansföreställning som både publik och recensenter har tagit till sina hjärtan. Känsligt och exakt framför tre dansare en sinnlig och stark koreografi på en nattsvart scen. Kenneth Kvarnström gör comeback som koreograf efter fyra år som konstnärlig ledare för Dansens Hus i Stockholm. Föreställningen kom till under ett residens på Norrlandsoperan i höstas och det är Kvarnströms eget dreamteam från vitt skilda discipliner som ligger bakom.

 

Designplagg i svart

Den internationellt erkända designern Helena Hörstedt har skapat scenkostymerna. Hon har sedan sin examen från Beckmans Designhögskola 2004 uppmärksammats och prisats för sina handskräddade och skulpturala plagg i svart. Danssveriges ofta anlitade scenograf och ljusdesigner, Jens Sethzman, skapar ljus och scenografi som både omfamnar koreografin och står på egna ben. Jukka Rintamäki från Göteborgsbandet Silverbullit är danstonsättare, står för musiken som glider mellan mjuka tongångar, hårdrocksinfluenser och tung elektronika. Jukka Rintamäki är just nu även aktuell i Cream på Skånes Dansteater, där han gjort musiken till Helena Franzéns Småtimmarna. Dansar i Destruction Song gör Johanna Klint, Janne Marja-aho och Sofia Karlsson.

2009-03-23

 

Fotnot. Föreställningen Destruction Song kommer till Lund stadsteater den 25 mars och till Palladium, Malmö den 27 och 28 mars.

DANS. Någon annans hemlighet heter en ny föreställning där tre konstnärer samarbetar med ord, musik och dans. Den bygger på Daniel Boyacioglus kommande diktsamling som ges ut i april och utlovar en blandning av högt och lågt i ett avslappnat tempo. Daniel är en ung, mycket produktiv poet, hiphopartist och estradör som bland annat vunnit SM i poetry slam 2001 och 2002. Han har skrivit fyra diktsamlingar och släppt tre egna album, men den här gången handlar det om nytt material där de tre artisterna väver ihop sina bidrag som presenteras intimt i cafémiljö i Skånes Dansteaters foajé. Dansar gör Sarah Bellugi Klima som till vardags tillhör dansteaterns fasta ensemblen. Hon har dansat såväl solo som ensemblepartier för många framgångsrika koreografer. För musiken svarar den Skånebaserade jazzpianisten och kompositören Mathias Landaeus. Han har världen som sitt arbetsfält efter en rad framgångsrika år med bland annat Norrbotten Big Band, Lina Nybergs band och den egna gruppen House Of Approximation.

2009-03-23

 

Fotnot.Premiär Skånes Dansteaters foajé, Malmö 25 mars. Spelas därefter 26-28/3.

 

 

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007