Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Teaterdag firas med lördag bakom scenen

TEATERDAG. Med anledning av Världsteaterdagen på fredag arrangeras i helgen Teaterns Dag på flera håll runt om i Malmö. Dagen firas med bland annat kostymförsäljning på operan där skrädderichefen Ulrica Lydahl säljer ut kostymer och skor från gamla uppsättningar. Men vad som egentligen görs på operan hela dagarna besvaras kanske bäst genom en dramatiserad vandring genom teatern, från idé till föreställning. Sångarna Malin Liljefors-Parkler, Kristina W Svensson, Jonas Bjerkén, Henrik Lagercrantz och Joachim Ottosson ackompanjeras av Eva Hallberg vid pianot och Ola Denward på saxofon och visar musikaliska och sceniska repetitioner, mask/kostym samt dekor. Det hela slutar med en miniföreställning.

 

Tekniken på scen

Även en mer teknisk visning ges under lördagen. Då besvaras bland annat frågor som hur vridscenen fungerar och varför man egentligen har ljudeffekter. Dessutom visas ett bildspel om hur scenen och tågvinden, alltså scenmaskineriet högst upp i taket ovanför scenen, har renoverats.

    På Teaterns dag visar Malmö opera också en öppen repetition av musikteaterföreställningen om Marilyn Monroe och en kammarkonsert med musik av bland annat Johann Sebastian Bach. Även stadens fria teatrar, danshus och institutioner med koppling till teater deltar i uppmärksammandet av världsdagen.

Marilyn Monroe

Under Teaterns dag visas bland annat scener ur den kommande musikteaterföreställningen om Marilyn Monroe.

FOTO: HARALD JONSSON

 

 

På Malmö stadsteater håll guidade turer med skådespelare, en maskeradhörna för barn och en teknikshow. På Restaurang Hipp blir det sång och musik samt fika med teatercheferna.

2009-03-24

 

Fotnot. Samtliga evenemang finns listade på Teaterns Dag.se.

 

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007