Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Provning och ny kunskap om kakaoländer

CHOKLAD. Hon är en av grundarna till Storbritanniens chokladakademi, UK Academy of Chocolate. Du såg kanske henne i den kanadensiska dokumentärfilmen Lyxig choklad som visades på teve för ett par år sedan. Fransyskan och chokladkonnässören Chloé Doutre-Roussel, även kallad Chokladängeln, arbetar globalt som frilanskonsult med uppdrag inom provningsteknik, utbildning och produktutveckling av choklad. Området är nämligen stor business och uppdragen handlar många gånger om exportörer av kakaobönor som vill gå över till att tillverka den åtråvärda lyxvaran. Eftersom många kända märken tillhör Chloés klienter kommer de kakaoproducerande länderna till henne när de vill in i kvalitetschokladens värld.

 

Hur blir framtidens choklad?

Det är svenska Chokladakademien som nu har bjudit in Doutre-Roussel för en storstadsturné i Sverige. Här berättar hon vad som håller på att hända i de kakaoproducerande länderna under rubriken Awakening of cocoa growing countries. Vad betyder det för chokladens utveckling och kvalitet i framtiden?

    Det hela avslutas med en chokladprovning. Hon borde ha koll på hur smaklökarna reagerar, efter att ha arbetat som chokladinköpare på anrika Fortnum & Mason i

Chokladentusiaster

Chokladextas under evenemanget Chokladsalongen.

FOTO: JAJJA DEBOUSSARD/DAGENS BILD

 

London för några år sedan. Chloé har fransk agronomutbildning inriktad på tropisk agronomi och är författare till boken The Chocolate Connoisseur som är en handbok för blivande chokladkännare. För Sydsveriges del landar turnén som kvällsevenemang i Stadsmuseet Ostindiska huset, Göteborg den 1 april och avslutas hos MINC i Malmö den 2 april.

2009-03-25

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007