Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

De turnerar med familjeshow i sommar

FAMILJESHOW. Showen Diggiloo kom 2003 som en mer familjär budgetvariant av Rhapsody in Rock och återkommer nu i sommar för sjunde gången. Då är det som vanligt ett gäng svenska artister som står för det musikaliska på scenen – nyblivna mamman Linda Bengtzing, Brolle, Niklas Strömstedt, Jessica Andersson, Sara Löfgren, Arja Saijonmaa, Lasse Holm, trumpetaren Magnus Johansson och tjejfavoriten Ola från Lund.

    Till sin hjälp har de Mojje och komikern Thomas Petersson som svarar för underhållningen av såväl barn som vuxna. Nytt för i år är att Mojje värmer upp publiken med ett Lattjo Lajban-partaj innan showen startar – så får alla sitt.

 

På slott och idrottsplatser

Spelplatserna verkar bli allt viktigare för arrangörerna – det är alltid kul att presentera en show i slottsmiljö, även om publiken kommer främst för innehållet. I Sydsverige stannar turnén till på båda sidor av landet och på minst lika fina ställen som landets högklassiga shower. I ost på Ovesholms slott i Kristianstad och i Ronnebys Brunnsparken. I väst planeras tre dagar kring månadsskiftet juli-augusti, samtliga på centercourten i Båstad. Dessutom blir det show på Svaneholms slott i Skurup dagen innan. Arrangören säger sig ju ”leverera musikaliska stjärnsmällar till landets finaste arenor, slott och herrgårdar”, men riktigt på den nivån kvalificerar sig inte samtliga spelningar. En show som gränsar till sydsvenska regionen och andas lite lågbudget blir på idrottsplatsen i Ullared...

 

Borg, Sibel och Markoolio - jokrar

Till de olika orterna kommer också årets jokrar – artister som gästar här och var och alltså inte får följa med på hela turnén. Melodifestivalsångerskan Molly Sandén har fått uppdraget att lyfta stämningen i Ullared, Kevin Borg tar Skurup och Båstad, medan Markoolio sjunger i Ronneby och Sibel möter hemmapubliken i Kristianstad.

Diggiloo 2009

Artisterna som turnerar med Diggiloo i sommar.

FOTO: PETER KNUTSSON

 

    Styrkan i den här showen är bredden på låtar, genrer och artister som anpassas för hela familjen. Om nu hela familjen orkar vara med hela kvällen – glöm att ungarna är i säng innan midnatt. Insläppet börjar halv sex och showen startar först två timmar senare och håller på i tre och en halv timme inklusive paus.

    Även prismässigt finns familjetänket – platserna varierar, tre hundralappar för en ståplats och lägg till lite mer än två för bästa parkett. Två barn upp till och med 14 år har fri ståplats i målsmans sällskap. Diggiloo marknadsförs som något mer än en musikshow. På området är det full kommers och inriktning på familjen – det finns restauranger, affär och ett stort barnland med bland annat hoppborgar.

2009-04-07

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007