Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Dementi om ideell festival i Malmö

 

    – Artikeln har tre stora problem. Den får festivalen att framstå som att den bara har en musikscen. Det ser ut som om vårt fokus ligger på etablerade band. Och texten fokuserar på en konflikt som inte finns, säger Hanna Hedvall, en av två innehållssamordnarna på Möllevångsfestivalen.

Möllevångsfestivalen

- Dom gör sin grej och folket gör vår grej, menar Möllevångsfestivalen.

FOTO: CATTIS AHLGREN

 

MALMÖ. Skånska Möllevångsfestivalen dementerar stora delar av dagens artikel i Sydsvenskan där evenemanget jämförs med Malmöfestivalen. Festivalledningen på Möllan förstår inte varför deras evenemang beskrivs som en konkurrent till stadsfestivalen som tidningen sponsrar.

    – Varför skriver dom så konstiga saker? Vi har ingen aning. Vi försökte i 45 minuter förklara för dom att vi inte är en musikfestival och att det inte finns någon särskild musiksatsning. Men det hjälpte inte, förklarar Möllevångsfestivalen för oroliga medlemmar via Facebook idag.

Fortsätter med det lokala

Den ideellt drivna festivalen kommer alltså inte att musiksatsa på något särskilt sätt i Folkets park, vilket däremot Malmöfestivalen gör.

    – Vi kommer använda stora scenen, precis som tidigare. Den kommer att vara en av ett tiotal scener, om än den största, men ha samma inriktning som tidigare. Festivalens nya musiksamordnare, Felicia Fredriksson från Jazz i Malmö och Camilla Malmberg, som arbetat med Doclounge på Inkonst, betonar att festivalen kommer att behålla sin lokala profil och ha fler konstnärliga uttryck än just musik, som exempelvis performance, konst och teater. Men när det kommer till musiken:

    – Vi kommer absolut inte att rikta in oss på etablerade band. Vi är en lokal förening och lokal festival, i vårt syfte står "att vara en plattform för det lokala och oetablerade kulturlivet". Och det står kvar och vi kommer att jobba för det hårdare än nånsin.

    Avstånd tas också från påståendet att det skulle finnas en konflikt festivalerna emellan, även om det idag saknas en dialog.

    – Det finns en risk att det faktiskt skapas en konflikt mellan festivalerna och det är bara onödigt och dumt. Alla kulturinitiativ borde uppmuntras, det finns ingen anledning att ställa dem mot varandra. Det går ju faktiskt att kommunicera också, säger Hanna Hedvall, en av de två innehållssamordnarna på Möllevångsfestivalen.

2009-04-07

 

LILL ERIKSSON

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007