Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

De spelar på stadsevenemangen i nordväst

INBOKAT. Inför sommarens stora stadsevennemang i nordvästra Skåne har man redan bestämt vem som ska underhålla besökarna. Först ut är Landskronakarnevalen den 9-11 juli som liksom tidigare år håller hårt i budgeten och hellre satsar på regionala artister än på de stora dyra stjärnorna. Landskronakillarna i Svenska Akademien gör en spelning på hemmaplan, likaså bluesartisten Dennis Westerberg och barnprogramduon Helena Rask och Johan Östberg. Mer skånsk underhållning blir det av Timbuktu, Danne Stråhed och Håkan Brinck.

   I år blir det två huvudscener i Landskrona, då den på Rådhustorget kompletteras med en större scen vid Kassakrokshamnen i konsthallsparken. Övriga klara artister i Landskrona är Ola Magnell, Rebecka Thörnqvist, Pär Sörman, Tommy Blom, Mikael Rickfors, Kevin Borg och Pauline. Särskilt spännande kan The Boppers framträdande bli. Bandet som spelar 50- och 60-talsmusik bildades 1977 och är ett riktigt partyband som nog toppar den här karnevalen. Återkomsten till rampljuset är till stor del Jerry Williams förtjänst, efter att gruppen fått medverka i hans show och turné. Hiten Jeannie's Coming Back kom 1991 och efter det har fler skivor släppts, men gruppen har aldrig kommit tillbaka till tidigare framgångsnivå. Men vem vet i dessa tider då publiken gillar att dansa mer än någonsin. Gubbarna tar nog lagom allvarligt på karriären, 2002 återförenades samtliga originalmedlemmar, men året därpå avled trumslagaren Ville Wallén.

   Miss Li med band, Salem al Fakir och Eldkvarn är de första inbokade artisterna till Helsingborgsfestivalen den 23-25 juli. I november kom Eldkvarns nya skiva Hunger Hotell och har som band nu funnits i 38 år.

    – Redan förra året kände vi trycket att boka in bandet, men vi valde att vänta till i år. Jättekul med tanke på att de nu även kan spela låtar från sitt senaste album, säger festivalens artistbokare Bertil Alm. Som vanligt är staden också en av Rix FM festivals nedslagsplatser, på torsdagen uppträder deras artister.

The Boppers

The Boppers ska liksom ett gäng andra artister, främst skånska, underhålla på Landskrona-karnevalen i juli.

    På Halmstads marinfestival kastar man istället ut radiokanalen och den tidigare scenen i Stationsparken med i huvudsak Rix FM festival utgår. Årets huvudscen placeras på kajen, centralt i festivalområdet och årets dragplåster blir Alcazar och Barbados. Festivalen pågår mellan 30 juli och 2 augusti och på Skeppscenen blir det liveframträdanden från klockan ett varje dag.

2009-04-20

 

Babados bevistar ett blött evenemang i sommar, när de spelar på marinfestivalen i Halmstad.

Barbados

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007