Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Dag med pippi på fåglar

Blåmes i holk

Blåsmes i matchande holk. FOTO: ARKIVBILD/EVENTNEWS

NATUR. Gillar du fjäder- och flygfän? Då kanske det är läge att hänga med på Kullabygdens Ornitologiska Förenings fågelvandring på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg på söndag. För att vara centralt i en stor stad, huserar där ett ovanligt rikt och blandat fågelliv på ett 40-tal arter. Den som vill se pjoddar i naturreservat kan klättra upp i det nya fågeltornet som byggts vid Lingenäset i Kristianstads vattenrike. Det nya tornet som ersätter den nedbrunna fågelskådarplatsen på Näsby fält naturreservat är tillgängligt även med rullstol.

    För 20 år sedan ville Sveriges Ornitologiska Förening sprida mer kunskap om fåglarnas liv och uppmuntra till fågelskådande runt om i landet. Man införde Fågelskådningens dag som arrangeras andra söndagen i maj varje år. Då ordnar erbjuder olika föreningar över hela Sverige evenemang med guidningar, exkursioner och öppet hus. Alla aktiviteter ska vara anpassade för nybörjare, så även de i Söderåsens nationalpark, på söndag.

    Där firas dagen med ett evenemang helt inriktat på fågeltemat – fågelguidning till fots eller till häst, fågelbingo och andra aktiviteter som passar fågelintresserade i alla åldrar.

 

Inblick i fågelbo

Från Naturum utgår en guidad tur i Skäralidsdalen där man får lära sig känna igen vårfåglarna. Besökarna kan också bidra med egna fågelbilder till en fotoutställning. I den visas Uno Berggrens fascinerande fotografier inifrån olika fågelbon med ungar. Med dessa bilder på näthinnan är det kanske inte helt lätt att traska över till restaurangen som denna dag serverar fågel- och äggrätter.

2009-05-06

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007