Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Wille, Anne-Lie och Samuelsson sitter upp

HÄSTTURNÉ. Plura Jonsson och Pugh Rogefeldt åker på flakmoppe när de turnerar i sommar. Skånske Emil Jensen tog sig till sina konserter med cykel, runt hela Sverige en sommar. Och året därpå blev det en tågturné. Den vanliga turnébussen är ute.

    Även den här sommaren väljer Wille Crafoord hästryggen. För andra året låter den förre Just D-sångaren havremoppen sköta transporten under sin skånska Hovturné. Med på turen rider operasångaren Mikael Samuelsson och sångerskan Anne-Lie Rydé - ingen av dem någon cirkusryttare, men de vet hur en häst ser ut.

Förra sommaren reste Crafoord i Skåne med Arja Saijonmaa och Tina Ahlin. Hästvanan var minimal, men det nya tilltaget fick ett bra mottagande som gav flera extraspelningar.

    – Trots en skenande incident längs en av Söderåsens brantare sluttningar avlöpte det

 

Wille Crafoord och Anne-Lie Rydé med hästar.

Anne-Lie Rydé provar ett annorlunda sätt att turnera i sommar.

 

hela utan större fysisk åverkan, berättar Wille Crafoord för eventnews. Det var ett unikt samarbete mellan allsköns individer. Arja charmade både Affe (den hungrige) och Robin (den mäktige).

    I den här miljövänliga turnéformen rider Crafoord med sina gästartister mellan gods och gårdar i de natursköna trakterna kring Söderåsen.

    – Vi rider hela vägen, och sist blev det över tio mil. Inte ett steg utan hovar, fortsätter Crafoord. Transportsättet kanske inte anses som det mest glamorösa i världen. Artisterna får vara beredda på både skit under naglarna, skav i rumpan och dofter som hör naturen till. Desto bekvämare är boendet.

    – Vi bor på slotten som vi spelar på, allra helst efter en ståndsmässig bankett under stjärnorna, avslutar Wille Crafoord. I år inleds Hovturnén i Kågeröd i Svalövs kommun den första augusti och avslutas i närbelägna Konga kyrka en vecka senare.

2009-05-19

 

LILL ERIKSSON

 

 

 

Förra sommaren hittade Wille sin grej på de skånska scenerna kring Söderåsen. Till samtliga platser red han tillsammans med Arja Saijonmaa och Tina Ahlin.

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007