Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Huvudägare i Sundspärlan vill ta över

 

Helsingborg stad och bostadsföretag vill bygga konferenslokal och bostäder vid parken.

Sundspärlan i Helsingborg

FOTO: ARKIV EVENTNEWS

 

HELSINGBORG. Med hjälp av ett utvecklingsbolag vill kommunstyrelsen i Helsingborg rusta upp nöjesstället och parkområdet vid Sundspärlan. Det gamla danspalatset är nämligen i behov av en omfattande renovering, som kommunen beräknar kosta cirka 25 miljoner kronor. Enligt Sundspärlan AB:s styrelse finns det inga pengar att hämta ur verksamheten för att bekosta en sådan uppfräschning. Nu vill kommunledningen passa på att, samtidigt som interiör och exteriör renoveras, anpassa Sundspärlan för konferensverksamhet och planera för bostadsbebyggelse på 40 000 kvadratmeter i parkområdet runtomkring.

Tanken är att de fyra stora ägarna till Sundspärlan AB - Helsingborgs stad, HSB, PEAB Sverige AB och Riksbyggen ska bilda ett nytt utvecklingsbolag, som köper och bekostar renoveringen av Sundspärlans byggnader. Samtidigt får utvecklingsbolaget köpa kringliggande markområden av Helsingborgs stad. Detta vill kommunstyrelsen finansiera delvis med att ägarna skjuter till vardera 7,75 miljoner kronor. Pengarna kan fås igen om marken exploateras med bostäder.

   – Den här konstruktionen ger oss möjlighet att samverka med byggherrarna och näringslivet. Genom att tillsammans äga utvecklingsfrågorna har vi också större möjlighet att påverka helheten i området än om marken hade styckats och bebyggts av fristående intressenter, säger Peter Danielsson (m), kommunstyrelsens ordförande. Men de fyra huvudägarna äger inte ensamt Sundspärlan, utan har en majoritet med drygt 62 procent. Idag finns ett relativt stort antal aktieägare med en relativt liten ägarandel. Enligt det nya förslaget skulle Sundspärlan AB få hyra de renoverade lokalerna av det nya utvecklingsbolaget. Om en vecka lägger man fram sitt förslag till kommunfullmäktige.

2009-05-20

 

LILL ERIKSSON

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007