Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

MSO får ny vd och konserthuschef

NYTT JOBB. Dragan Buvac, chef för Caprice Records på Rikskonserter i Stockholm, blir Malmös nya konserthuschef och vd för Malmö symfoniorkester.

 

Hela våren har styrelsens ordförande och vice ordförande tillsammans med en liten rekryteringsgrupp bestående av fackrepresentanter ur personalen arbetat med tillsättandet av en ny vd. Nuvarande vd Lennart Stenkvist har sagt upp sig och slutar den 1 juli. Men han kommer därefter att som konsult utreda möjligheterna för ett nytt konserthus tillsammans med stadens stadsbyggnadskontor.

     – Han är mest insatt i ärendet och kan våra krav och önskemål utan- och innantill, säger symfoniorkesterns informatör Helena Linder Jareld.

 

Dragan Buvac som tar över chefskapet den 1 september kom till Rikskonserter 2005, efter bland annat tio år i skivbolaget dB-Productions i Malmö, som han själv grundat och drivit. Buvac är utbildad i klassisk gitarr vid musikhögskolan i Malmö, där han också undervisat i elektroakustik, musikproduktion och Music Management. Buvac har de senaste åren också varit engagerad i upphovsrättsliga frågeställningar med tillämpning på den kulturpolitiska sektorn. Han är också ledamot i svenska utlandsdelegationer som företrädare för svensk musikexport.

     – MSO är en symfoniorkester av internationell rang. Jag kommer att arbeta för att öka exponeringen och kännedomen om detta både i Sverige och internationellt. Att stärka förtroendet för denna konstform och förankringen

Dragan Buvac

Dragan Buvac. FOTO: MARTINA HOLMBERG

 

 

 

 

hos publiken är angeläget, anser Buvac.

    Han är bosatt i Limhamn tillsammans med hustru och tre barn.

2009-06-01

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007