Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Rednex polisanmäler arrangörer

 

Hot och stämningar efter upplösningen av tidigare konstellationen i gruppen Rednex.

NAMNTVIST. I förra veckan fortsatte Rednex AB:s polianmälningar av konsertarrangörer. Bakom företaget som äger varumärket Rednex, står grundaren Ranis Edenberg som en av tre delägare. Nu förbereder ägarna en stämning mot bandets tidigare sångerska Annika Ljungberg samt Jens Sylsjö och Anders ”Maverick” Lundström.

    Sedan årsskiftet har de vid flera tillfällen uppträtt under varumärket Rednex, hävdar målsägande. Stämningen kommer att inkludera flera arrangörer som olagligt använt varumärket.

 

Halva bandet sparkades

Även om man i Öresundsregionen inte har sett Rednex spela live de senaste åren är det ett kommersiellt framgångsrikt band. Men de tidigare bandmedlemmarna Ljungberg, Sylsjö och Lundström avskedades den 1 januari i år. Och sedan dess råder en tvist om vem som egentligen har rätt att använda namnet Rednex.

    – Att Rednex säljer fler biljetter än Annika Ljungberg eller ”Cotton Eye Joe Show” behöver knappast understrykas. Vi kommer stämma skjortan av alla gangsterarrangörer som medvetet missbrukar vårt varumärke för att tjäna pengar. Vi accepterar under inga som helst omständigheter dessa maffiametoder vare sig de görs av kommuner eller oseriösa bokare, säger Ranis Edenberg till Musikindustrin. I början av april gjorde Rednex AB en av flera polisanmälningar, då med anledning av en spelning i Gislaved som marknadsfördes under det omtvistade namnet. Då beslutade ägaren av Gisleparken att ställa in evenemanget och polisen lade ned saken. Enligt Edenberg har det hänt vid ett dussintal tillfällen, men ibland har han inte lyckats stoppa spelningarna. Han menar att de tidigare medlemmarna har satt i system att sälja in sig och olagligt använda namnet i marknadsföringen, för att ändra namn till ”Cotton Eye Show” när det inte har fungerat. Det är att lura publiken hävdar Edenberg.

    – Man kan inte sudda ut sin historia. Jag är Rednex-Annika för många svenskar, och skriver en arrangör att jag är från Rednex vare sig vill eller kan jag styra över det, säger Annika Ljungberg till TT Spektra. På myspace-bloggen The Rednex uppges att oseriösa metoder har använts för att stoppa Annika Ljungberg att framträda, genom att hota bandmedlemmar, arrangörer, partners och sponsorer. Ljungberg kommer att fortsätta att turnera med “The Cotton Eye Joe Show” presenterat av hennes eget produktionsbolag The Rednex Band Ltd.

2009-06-04

 

LILL ERIKSSON

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007