Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Norsk fullträff i Norje

 

FESTIVAL. Vid förra årets hårdrocksfestival i Norje rådde stor brist på vatten. Men i år var det omvända förhållanden i Blekinge, eftersom regnet öste på med full kraft mellan solglimtarna. Eventnews utstände kom lagom efter ett av skyfallen, när himlen sprack upp samtidigt som norskamerikanska bandet Kamelot gick på scenen. De inledde med ett pyrotekniskt nummer som spred värme långt ut i publikhavet. Lyckligtvis sparade man på krutet så att den snart nedkylda publiken fick upp temperaturen då himlen lite senare öppnade sig.

 

De svarta molnen och ett par solstrålar riktade mot artisterna på scen – slagkraftigare miljö får man leta efter. Kamelots spelning blev bättre ju längre konserten förlöpte. Trots att ljudet försvann en stund i vätan och sångaren Khan drabbades av några tuppar i halsen var publiken exalterad.

     – Det här är det bästa vi hört hittills, konstaterade herrarna i ett nordvästskånskt gäng som tagit sig till ostkusten över veckoslutet. Musiken som sticker ut rejält i festivalgyttret bär sig själv, i till exempel When the Lights are down är det elgitarrer, basar och ett infernaliskt trummande som får livepubliken att förstå varför de kommit. Ingen i främre klungan kunde hålla tillbaka längre – oj oj oj, så skön allsång i The Haunting.

     – Jag är inte rädd för att berätta att det här är den bästa festivalen vi spelar på, sa en tagen Khan som fick medhåll av den lika imponerade gitarristen och låtskrivaren Thomas Youngblood.

 

En bättre publik än den i Sölvesborg är svårfunnen. Tänk själv att omges av tusentals leende människor, på gott humör, positivt tänkande och med varma hjärtan. Men upplevelsen kunde höjts ett snäpp om sångaren hade varit i så god form som han brukar. Flera stunder spenderade han på scengolvet – ibland sittandes tyst, tidvis som paralyserad, mellan två högtalare, varpå micken skapade rundgång mer än en gång. Khan rörde sig annars obehindrat både med och utan sin långa svarta rock mellan eldkastarna och piggnade faktiskt till rejält efter vattenkaskaden från taket mycket dramatiskt i perfekt tajming i en av de avslutande akterna. Något paff fick han fråga publiken, som hade full koll, var han var innan avbrottet och satte sen slutklämmen tillsammans med publiken.

 

Visst tunnades det av i raderna allt eftersom regnet vräkte ned. Vattnet började rinna längs ryggarna innanför regnskydden och trängde in på underkläder genom övermättade jeans. Det är då normala människor drar sig tillbaka, erkänner sig besegrade och söker skydd under något av de få tak som finns på den här festivalen. Men så kommer låtar som Forever, Wings of Despair, och The light I shine on you. Folket av tuffaste virket trotsade vädrets makter, stannade envist kvar på gräsplanen som började förvandlas till en gyttjeåker. De sjöng, dansade och var lyckliga.

2009-06-08

 

TEXT & FOTO: LILL ERIKSSON

Khan

Kamelots norske sångare Khan var inte helt på topp, men det var publiken.

 

Kamelot

 

Khan

Sångaren Khan backades upp av både bandet och publiken.

Snyggast klädd på scenen?

 

MODE. På Sweden Rocks catwalk var Kamelot ett av få band som satsar på lite stil. Här syns Khan (t.v) i en fotlång rock försedd med säkerhetsnålar i knäppningen. Praktiskt sprund framtill gör den lättburen även i eldpassager. Basisten Glenn Barry bär en stilren uniformsinspirerad kreation.

 

Skicka in Dina bilder på välklädda hårdrockare här!

Rätt festivalklädsel.

Fel festivalklädsel. Shorts och gympaskor visade sig vara helkass klädsel på årets Sweden Rock.

Inte heller rätt klädd.

  – Kan ni sluta kasta flaskor på mig, frågade konferenciern Orvar Säfström på fredagskvällen.

Publik på UFOs konsert. UFO

Hederlig gammal rock med UFO.

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007