Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Melodifestivalvinnaren på Sverigeresa i höst

 

Eurovision Song Contests rekordvinnare Alexander Rybak kommer till Sverige i höst och spelar på sin fiol ibland annat Baltiska hallen, Malmö.

KONSERT. Förra sommaren tillbringade Alexander Rybak på norska Vestlandet där han vandrade runt och spelade ”hoskonserter” mot mat och övernattning, precis som spelmännen gjorde förr i tiden. Han inspirerades av den norska naturen och gästfriheten. Det var också då som låten ”Fairytale” kom till - en sång om den första kärleken som man aldrig glömmer. Låten blev senare hans bidrag i norska Melodi Grand Prix, där Alexander tog hem segern med över 600 000 fler röster än tvåan. Därmed fick han åka till finalen av Eurovision Song Contest i Moskva och även där vann han stort, med de högsta poängen i tävlingens historia.

 

Skriver själv låtarna

23-årige Alexander Rybak är född i Minsk och uppvuxen på Nesodden utanför Oslo. Han har spelat fiol sedan han var fem år och är numera både låtskrivare och sångare. Det var 2006 som karriären satte fart, i samband med att han vann ”Kempesjansen” i norsk teve med låten ”Foolin” som han själv skrivit.

     Rybak har spelat fiol tillsammans med dirigenten och stjärnviolinisten Pinchas Zukerman, men har också själv varit konsertmästare hemma i Norge för en stor symfoniorkester för ungdomar. Alexander var också spelmannen i nyuppsättningen av ”Spelman på taket” 2007 i Oslo. Men han begränsar sig inte till musiken, nu i augusti gör han även en filmroll i den norska storsatsningen ”Yohan – Barnevandreren”. Snart får alltså även Öresundsborna se Rybak live. Biljetterna släpps på torsdag.

2009-06-30

Alexander Rybak

Nyligen spelade Alexander Rybaks i Stockholm. I höst kommer han med sin fiol även till Göteborg, Jönköping och Malmö.

FOTO: BÅRD LUNDE

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007