Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Helsingborgsfestivalen

Bollen låg hos intressenterna, men ingen uppfyllde stadens kriterier.

FOTO: LILL ERIKSSON

Få vill driva Helsingborgsfestivalen

 

FESTIVAL. Helsingborgs stad avbryter upphandlingen för Helsingborgsfestivalen, eftersom inget av anbuden uppfyllde stadens kriterier.

     – Jag är förvånad över att anbuden var så få och besviken över resultatet, säger näringslivsdirektör Renée Mohlkert. Konsekvensen är att festivalen förblir i Helsingborgs stads regi nästa år.

     Det var i våras som avdelningen för näringsliv och marknad i Helsingborgs stad inledde en offentlig upphandling av stadsfestivalen. Syftet uppges vara konkurrensutsättningen som skulle skapa förnyelse i festivalen. Men kommunstyrelsen vill också ha ett mer kostnadseffektivt evenemang. Enligt årets budget ska stadens kostnader för festivalen minskas från 3,5 miljoner kronor till 2,5 miljoner kronor för 2010. De senaste åren har den nuvarande festivalledningen inte hållit sig inom budgetramarna. Kriterierna för anbuden var att intressenterna skulle ge förslag på koncept, organisering och finansiering. Men fram till sista anbudsdagen den 11 juli hade endast tre bidrag kommit in. Nu har man alltså beslutat att avbryta upphandlingen eftersom inga av bidragen uppfyllde de formella kriterierna. Helsingborgsfestivalen drivs därmed av staden även nästa år. Vad som händer efter det är ännu inte avgjort.

     – Jag kommer ta frågan vidare till politiken inför 2011 men innan vi inleder en ny upphandling ska vi analysera orsaken till att anbudsgivarna inte har uppfyllt de formella kraven och vad som ligger bakom årets låga intresse. 2009-07-22

 

 

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007