Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Hårdrockallsång i ny julshow med klös

Allsång, humor, luftgitarr och sprakande pyroteknik är vad hårdrockfans kan önska sig till jul.

HÅRDROCK. En helt ny julshow med den utmanande titeln – Hells Jingle Bells – väntas turnera över landet innan nyår. Evenemanget är inriktat på hårdrock, med Hammerfalls Joacim Cans samt Mattias & Melker från tv-programmet Rundgång i SR/SVT i spetsen.

 

Mot traditionellt

Arrangören presenterar det hela som ett alternativ till de traditionella julshowerna, för även icke-hårdrockare och ”alla som tröttnat på Carolas psalmer och Christer Sjögrens julkrubbor”. Kapellmästare blir Oscar Dronjak, även han

tillhörande hårdrocksbandet Hammerfall. Han ska leda husbandet Metal Monarchs, bestående av medlemmar från banden Dreamland och Dragonland. Och samordna allsången då publiken klämmer i till hårdrockslåtar som ”Highway to hell” och ”We’re not gonna take it”. På programmet står också live-karaoke och framträdanden med svenska hårdrocksartister. eventnews har kontaktat Lunds stifts julevenemangsarrangör om deras syn på hårdrockskvällen som uppges gå i julens tecken. Men där avstår man att kommentera den här typen av julfirande.

 

Reder ut Simmons sexliv

Den här julaftonen är också tänkt ska skingra klarhet i vad hårdrock egentligen innebär. Publiken ska få svar på allt från ”vad händer om spandexbrallorna är för tajta”, ”hur det känns att äta fladdermus” och man bjuder gästerna på ”en grundlig genomgång av alla de tusentals tjejer Gene Simmons i Kiss legat med”.

     Till spektaklet knyts också den traditionella julmaten; Iron Maiden-sill, Lemmys frestelse och Saxon-snaps. Men om metalstjärnorna verkligen står bakom recepten, tillagningen eller bara fått sitt namn stulet framgår inte på evenemangets infosajt.

Delar av Hammerfall vill prova något nytt i jul.

FOTO: TRIADA PROMOTION

 

Kaxigheten är genomgående – sminkningen uppges bli mer vågad än Charlotte Perrellis och kostymerna roligare än Bröderna Rongedals röda kavajer. Showen är så gott som klar för Göteborg, men datum och orter i övrigt har ännu inte offentliggjorts.

2009-08-20

 

LILL ERIKSSON

 


 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

Travel Gate Sweden

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007