Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Pariserhjul på Malmöfestivalen

Det blir inte en vända till om Malmöfestivalens framtid, meddelar kommunstyrelsen.

Önskan om utredning av Malmöfestivalen avslås

 

BESLUT. Det behövs inte någon ytterligare oberoende utredning om Malmöfestivalens framtid, anser kommunstyrelsen i Malmö. I en gemensam motion till kommunfullmäktige från Anja Sonesson (m), Ewa Bertz (fp), Yvonne Jönsson (kd) och Jan Steimer (spi) ställs kravet att en oberoende utredning tillsätts som förutsättningslöst ska utreda Malmöfestivalens framtid. Man tycker också att Malmöborna ska få tycka till om festivalens framtid genom exempelvis forumet Malmöpanelen. Men kommunstyrelsens majoritet avslår den första delen med motiveringen att ett omfattande förändringsarbete redan har inletts genom olika utredningar med målet att kunna presentera nya programkoncept från och med festivalerna 2011 och 2012. Där utreds också festivalens omfattning och det antal dagar som den bör pågå.

     – Någon ny oberoende utredning behövs inte, det arbete som redan pågår är tillräckligt för att vi ska kunna utveckla och förnya festivalen på ett bra sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (s) som däremot kan tänka sig att Malmöborna får framföra sina uppfattningar om festivalens framtida inriktning och utformning på ett bättre sätt än idag. Motionen behandlas i kommunfullmäktige den 24 september.

2009-09-10

 

LILL ERIKSSON

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

 

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007