Till förstasidan                                   för nöjes skull


 

Komiker och musiker gör ny tiggaropera

Tiggarens opera

Lennart Almroth i Tiggarens Opera.

FOTO: DAVID SKOOG

TEATER. Höstsäsongen inleddes på stadsteatern i Helsingborg redan för en dryg vecka sedan och nu har teatern hunnit få flera goda recensioner efter Sverigepremiären av surrealistiska thrillern ”Kvinnan från förr” på Lillan. På Storan är det alldeles snart musikteater som gäller. På fredag är det premiär för Tiggarens Opera, som handlar om människors goda och mindre goda handlingar. I centrum finns mannen som lever på andra människors längtan och drömmar. Den förnämsta av de skamlösa MacHeath utropar sig till den undre världens okrönta konung. Men plockas snart ned på jorden.

 

Skådespelaren Johan Wahlström, ett välbekant komikeransikte från Parlamentet i teve är tyvärr inte själv med i föreställningen utan är den som regisserar Tiggarens opera. Ulf Dageby, han som gjort musik bland annat till Beckfilmerna, står för musiken och beskriver deras version som en komisk tragedi om en värld på gränsen till det tillåtna. John Gays originaluppsättning utspelar sig i Londons mörka 1700-talsgränder. På Helsingborgs stadsteater förläggs samhället - där de välbeställda får det ännu lite bättre och de andra får slåss om resterna - till en mer lokal tid och plats.

2009-09-24

 

LILL ERIKSSON

 

Fotnot. Medverkar gör Lennart Almroth, Bo G Andersson, Tobias Borvin, Evamaria Björk, Petra Hultberg, Maria Kulle, Jan Nielsen, Ida Wallfelt, Jens Lindvall, Johannes Stenmarck, Lars Wiik och Inga Ålenius.


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  
 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Gör till min startsida!

 

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007