Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Särskild dag får släkt-träden att blomma

HISTORIA. Vet du vem du är egentligen? Kanske i helgen. Som vanligt den tredje lördagen i mars, alltså på lördag den 20:e arrangeras lokala hembygdsevenemanget ”Släktforskningens dag” över hela landet. Det är ett initiativ från Sveriges Släktforskarförbund som på det här sättet visar upp släktforskningen som folkrörelse. Efter detta brukar de lokala medlemsföreningarna arrangera träffar för nybörjare.

      Föreningarna kommer att synas på köpcentra, bibliotek och på andra platser i Sydsverige och den som ännu inte har börjat nysta i sitt förflutna får möjlighet att ställa frågor och lära sig om hur släktforskning går till. Årets tema är ”Vet du vem du är?”. Svar på frågan kan man få tack vare helgens hjälpredor, som där det går kommer att vara uppkopplade med tillgång till Arkiv Digital, Genline och SVAR Riksarkivet. Det finns också en demografisk databas för södra Sverige, ddss.nu och cd-skivor som man kan få söka igenom efter släktingar. Släktforskningens dag arrangeras i bland annat Båstad, Helsingborg, Löddeköpinge, Sjöbo, Staffanstorp, Södra Sandby och Trelleborg.

2010-03-15

 

LILL ERIKSSON

 

Fotnot. Information om varje orts evenemang, ges på Sveriges Släktforskningsförbunds hemsida.

 

Share |

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007