Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

En för alla och alla för en...

 

TEATER. Ett helt nytt bygge, livs levande hästar och en musketörskola har Köpenhamns kungliga teater satsat på inför premiären för De tre musketörerna imorgon. Familjeföreställningen är det femte utomhusevenemanget som sätts upp i stadens djurpark och där kan nu också barnen själva testa på att duellera eller svinga sig i ljuskronorna innan äventyret startar.

 

Suurballe spelar skurk

Den danske unge talangen Peter Plaugborg spelar den tappre d’Artagnan. Även övriga huvudroller, som den känslige Athos, kvinnotjusaren Porthos och den spirituelle prästen Aramis spelas av inhemska skådespelare – den maktlystne skurken Kardinal Richelieu spelas av tv- och teaterskådisen Morten Suurballe.

      Den två och en halv timma långa föreställningen riktar sig till barn från sju år som förstår sig hyfsat på hjältemod, vänskap, ära, ondska, makt och brustna hjärtan. Det utlovas stora slag och överdådig scenografi bland de drygt 200 på scenen. Actionäventyret bygger på Alexandre Dumas klassiker med samma namn och är teaterns största och dyraste utomhussatsning någonsin. Redan två månader innan premiären hade 45 000 biljetter sålts, så det här kan bli en föreställning som slår uppsättningen Thors publikrekord med dubbla antalet 2006. För detta har teatern byggt en helt ny permanent underjordisk teateranläggning, som ska göra det enklare och snabbare att framöver bygga upp produktioner i Ulvedalene. De tre musketörerna spelas till och med den 4 juli. Även senare i sommar kan man känna på riddaratmosfären, då det arrangeras en helt annan stor riddarmarknad i Esrum kloster strax norr om Köpenhamn den 19-20 juni.

2010-05-21

 

LILL ERIKSSON

 

 

Tre musketörer

Dumas actionäventyr De tre musketörerna spelas utomhus i Köpenhamns djurpark under försommaren.

FOTO: DET KONGELIGE TEATER

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007