Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Homofob stoppas på KB

 

INSTÄLLT. Den jamaicanska reggaeartisten Beenie Man blir portad på KB i Malmö. Tanken var att han skulle framträda under en konsert den 22 juni i ett evenemang arrangerat av musikföreningen Reggaewarriors. Moses Davis, som Beenie heter på riktigt är en global kändis i reggaevärlden och kallas även ”kungen av dancehall”. Men runt om i världen är han också ökänd för sina låttexter, som bland annat handlar om att homosexuella ska hängas. I Malmö har Kristian Pehrsson reagerat och startat en Facebook-grupp för att få homofobiska artisters konserter stoppade.

    – Det är oerhört kränkande då många av låttexterna handlar om att döda mig och många av mina vänner, säger han.

 

Det är för tredje gången på ett år som Malmö får besök av en artist som anses vara extrem homofob. För cirka ett år sedan var det Buju Banton, ett halvår sedan Sizzla och så nu Beenie Man. Samtliga reggaeartister. Vad tycker du om musiken rent allmänt?

    – Jag är inget stort fan av reggae eller dancehallmusik direkt och de som gillar det gillar troligen inte min musiksmak. Musikstilen spelar inte någon roll, men kränkande texter vill jag inte veta av, säger Kristian Pehrsson till eventnews.

        Sist lyckades man inte stoppa konserten utan fick till svar att de var för sent ute, men en protestaktion i form av en hångelmanifestation genomfördes. Idag har gruppen fått besked av Totte Lundgren på KB att konserten ställs in.

    – Just nu känner jag mig rörd och överväldigad över hur mycket man kan göra när man samlas till protest, avslutar Kristian Pehrsson. eventnews har kontaktat arrangören Reggaewarriors och KB i Malmö utan att få någon kommentar.

2010-06-11

 

LILL ERIKSSON

 

Beenie Man ber om ursäkt

Reggaewarriors talesman, Ibrahim Drammeh, kommenterar:

    – Som arrangörer för konserten har vi utgått från avtalet Reggae Compassionate Act som slöts i London 2007 mellan bland andra Peter Tatchell från brittiska OutRage och artisterna Sizzla, Capleton samt Beenie Man.

    Där skriver artisterna på för mänskliga rättigheter och rättvisa. Efter att ha undertecknat det avtalet ska Beenie Man även ha bett om ursäkt och tagit avstånd från sina tidigare kränkande uttalanden i ett dokument från i år, gällande hans kommande konserter.

    – Vi tar starkt avstånd från kränkande behandling av alla människor och skulle under inga omständigheter arbeta under sådana förutsättningar, avslutar Ibrahim Drammeh.

2010-06-14


 

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007