Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Sista broloppet ett tidsfiasko

 

TIDSMISS. Några trotsade regnet och vinden i bröllopsutstyrsel för att hylla Kronprinsessan Victoria och Daniel, några i färgglad peruk. Andra tog broloppet, som inte ska arrangeras fler gånger enligt Öresundsbron, betydligt mer allvarligt.

 

”Tidredovisningen är katastrofal. Dels är tiderna fel, dels fungerar inte redovisningen. Dessutom fungerar inte tiderna per SMS. Uselt, lär er av Vasaloppet om det blir fler Brolopp!”, skriver en upprörd löpare på Sydsvenskans diskussionsforum. En annan tyckte: ”SMS-rapporteringen var ett dåligt skämt. Jag instämmer helt i vad andra påpekat, att det var klantigt förberett uppe på bron med koner som jag och andra höll på att snubbla över, dålig förvarning inför vätskekontroller och mellantider och utdelning av vätska på ena sidan och avfallstunnor på den andra vilket tvingade löpare att korsa floden av löpare eller att skräpa ner.”

        Runt hälften av de 30 000 löparna fick fel tider och uppmanades skicka in en rättelse till arrangören.

       – Det har varit stora tekniska problem med många av deltagarnas starttider hos det svenska tidtagningsföretaget som registrerade chiptiderna till Broloppet. Det betyder att flera av deltagarna i resultatlistan registrerats med sin bruttotid, säger Broloppets presschef Dorte Vibjerg.

 

På lördagseftermiddagen fick den som skulle ta bron till Sverige åka tåg, eftersom motorvägen var avstängd för brons jubileumslopp. Halvmaran som gick 203 meter över havet som högst och i den 4 kilometer långa tunneln sprangs av mest danskar. Runt 9 000 svenskar och 21 000 danskar hade anmält sig till den 21,1 kilometer långa springturen. Av dem var det 26 623 löpare som kom över målgången och belönades med sol. Kvinnornas lopp vann danskan Lene Hjelmsøe från klubben Marathonsport på tiden en timma och 18 minuter, följd av svenska Sara Ivarsson, från MAI som gick i mål minuten efter. På herrsidan var det svensken David Nilsson som gick först i mål på tiden 1.05, innan dansken Michael Jeppesen som sprang över mållinjen 1.08.

2010-06-14

 

LILL ERIKSSON

 

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007