Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Galet swing i Stockamöllan

 

SWING. Så fort man vill ha något speciellt till ett sydsvenskt musikevenemang så ringer man skånska swingdrottningen och multiinstrumentalisten Gunhild Carling i Stockamöllan. Och då får man det.

        Om ett par dagar står Gunhild själv värd för ett annorlunda evenemang. Till hennes klassiska swing- och jazzfestival i Stockamöllan kommer swingdansare, internationella musiker och en jazzälskande publik för fjärde året i rad nu. I helgen hade man fullt upp med att resa ett stort cirkustält precis intill Rönne å. Festivalen som går i god gammal jazzstil har enligt Gunhild fått dubbelt så stor publik för varje år som gått.

 

Artister som Victoria Tolstoy, Svante Turesson och Claes Crona Trio samt en rad band som hon har stött på under sina turnéer, kommer till Stockamöllan i helgen. Det jammas hela fredagskvällen och lördagseftermiddagen fram till midnatt och under dagarna undervisar Stockholmsbaserade danskompaniet Harlem Hot Shots i swing. På lördagskvällen blir det sen danstävling.

        Tredje festivaldagen tillägnas barnen och är nästan helt sponsrad av kommunen. Programmet innehåller musik, dans och akrobatik med bland andra Gullan Bornemark och hennes familj, och så familjen Carling förstås.

 

Den och Gunhilds storhet syns också på Youtube – i filmer som visats där hundratusentals gånger. Där kallas Gunhild för ”Crazy Swede” och hennes spelningar, där allt kan hända - som till exempel plötslig stepdans - kommenteras av människor från hela världen. Där finns också en film där man kan se Gunhild spela som nioåring. Hon var klar för den internationella scenen redan då.

        Under våren har Gunhild bloggat på Region Skånes hemsida om en av sina resor till Paris, tillsammans med fyraåriga dottern. Om den stora packningen på flygplatsen, om spelningen i Quartier Latin, där de erbjöds ett rum på klubben och studenterna som dansade till hennes musik fram till morgontimmarna. Bli inte förvånad om nyaste generationen Carling får fart på dig på en festival framöver. Förresten, det finns en Youtube-film om det med.

2010-06-16

 

LILL ERIKSSON

 

 

Gunhild CarlingGunhild Carling

Gunhild Carling

Jodå, Gunhild fixar även pipan.

FOTO: ARKIVBILD/LILL ERIKSSON

Carling Family

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007