Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Nya modet på världens längsta catwalk

MODE. Sensommarens stora modeevenemang har öppnat - för trendintresserat folk, inköpare och media. Modeveckan i Köpenhamn profilerar sig som hela Skandinaviens modehändelse och presenterar märken från hela norra Europa. Dock inte under en hel vecka som namnet antyder, utan dagarna 11-15 augusti, med tonvikt på torsdag-lördag. Då visar nya och gamla kända danska designers upp sina kollektioner på catwalken, samtidigt som ett tusental utställare visar drygt 2 300 internationella märkeskollektioner runt om i Köpenhamn.

 

Päls ännu en del av modevärlden

Det kostar inträde på samtliga platser, men det är fri transport mellan Bella Center, CPH Vision, Terminal-2 och Gallery på Forum Copenhagen. Men den som letar efter något snyggt att klä sig i nu i höst kommer en mässa för sent. I den här världen ligger man långt före och visar nu vad som gäller till våren 2011.

       Det blir mode, flärd och glamour och naturligtvis efterfester långt in på småtimmarna. Modeshowerna med de senaste trenderna är alla förlagda på dagtid och börjar först på torsdagen. Men de flesta märkena har ett eget så kallat ”showroom” med öppet även några timmar på kvällen. Bland dessa finns bland annat pälsföretaget Kopenhagen Fur, som nyligen haft en svettig vecka i dansk media, efter svenska Djurrättsalliansens undersökning på minkfarmar.

 

Långa turer för modellerna

I Köpenhamn har man för första gången lyckats samordna fyra separata modemässor, främst för att kunna dela på kostnaderna. Stora nyheten för i år är att bygga upp världens längsta catwalk. Den ska gå utomhus och sträcka sig 1,3 kilometer längs Ströget, mellan Rådhuset och Kungens Nytorg. Runt 200 modeller ska svassa fram på den och supermodellen Helena Christensen kommer dit och håller tal. Copenhagen Fashion Week arrangeras varje år i februari och augusti.

Idag börjar modeveckan i Köpenhamn.

Så här kan man se helt "rätt" ut i höst. Hur vårens trender ser ut kan man se i Köpenhamn just nu.

FOTO: BELLA CENTER A/S

 

 

2010-08-11

 

LILL ERIKSSON


 

Trender på modeveckan i Köpenhamn

Klicka och läs mer.

Exotic Junk Color Therapy Tiny Pleasures Elitist Elegance

KÄLLA: COPENHAGEN INTERNATIONAL FASHION FAIR

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007